magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Približne 5000 Košičanov vítalo Nový rok pod holým nebom.
@ Aktuálne -> Rôzne      Jan 02 2008 - 09:06 GMT
(TASR) - Približne 5000 Košičanov vítalo Nový rok 2008 pod holým nebol na Hlavnej ulici pri súsoší Immaculata. Podľa primátora Františka Knapíka bol rok 2007 pre Košice významný hlavne početnými podujatiami, viažucimi sa k jeho kandidatúre na Európskej hlavne mesto kultúry (EHMK) 2013 a hlavne tým, že postúpilo spolu s Prešovom, Martinom a Nitrou do užšieho národného kola.

Pri hodnotení uplynulého roka primátor pripomenul, že Košice opäť pokročili o priečku vyššie v ratingovom hodnotení a mestu sa darí v konsolidačnej ekonomickej politike. Začínajúci sa rok označil Knapík za rok nových výziev. "Budeme pokračovať v prípravách na finále EHMK. Čaká nás aj veľa práce v investičných projektoch pred majstrovstvami sveta v hokeji 2011 a chceme ďalej pokračovať v skvalitňovaní sociálnej politiky," zdôraznil.
Mesto Košice pripravilo pre svojich obyvateľov a návštevníkov hudobno-tanečný silvestrovský program, ktorý sa začal o 21. hodine. Program "odpálil" v diskotékovom tempe DJ Jaro. Prvým hosťom bol finalista súťaže Slovensko hľadá SuperStar, Košičan Tomáš Krak so svojou skupinou. Staré dobré hity ponúkla košická kapela D-Night v spoločnej choreografii s tanečnou skupinou UNO STAR. Hviezdou silvestrovského večera bola pred polnocou atraktívna americká speváčka Nicol McLaud, žijúca neďaleko Košíc. Diabolské funky predviedla skupina Groovin Heads.
O polnoci sa nebo nad mestom rozžiarilo farebným ohňostrojom a vítanie Nového roka pokračovalo diskotékou, počas ktorej zazneli operetné melódie v podaní spevákov Štátneho divadla.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]