magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Obvodný úrad začal predávať zhabaný majetok odsúdeného Fruniho.
@ Aktuálne -> Rôzne      Jan 10 2008 - 09:42 GMT
(TASR) - Po približne siedmich mesiacoch od ukončenia súpisu zhabaného majetku odsúdeného konateľa skrachovaného nebankového subjektu Horizont Slovakia Vladimíra Fruniho a verejného ponukového konania, uskutočnilo sa v stredu 9. januára na Obvodnom úrade (ObÚ) v Košiciach otváranie obálok na predaj prebytočného majetku štátu.

Ako dnes pre TASR uviedol prednosta Milan Géci, o kúpu zhabaných vecí prejavilo záujem 12 ľudí. V ponuke boli dva motocykle Harley Davidson, ktoré kúpil jeden záujemca. Zaplatil za ne približne 580.000 korún, čo bol viac ako dvojnásobok ich základnej ceny. Ïalšie trojkolesové vozidlo značky Rewaco zatiaľ nepredali. Vyhlásia naň novú verejnú súťaž a chcú ho speňažiť čo najvýhodnejšie pre štát.
Géci ďalej informoval, že Fruniho vila v hodnote 7,8 milióna Sk na Štrbskej ulici v Košiciach pripadne Detskému domovu (DD) v mestskej časti Košická Nová Ves, ktorý v ňom zriadi nový detský domov rodinného typu. ObÚ už pripravil s DD zmluvu o prevode majetku štátu, ktorú musí odobriť Ministerstvo financií SR.
Otvorená ešte ostáva zo zoznamu zhabaného Fruniho majetku záhrada so záhradným domčekom v lokalite Čermeľ, ktorého spoluvlastníčkou je Fruniho manželka.
Podľa Géciho na bankových kontách nemal Fruni uložené žiadne peniaze. Pri súpise vecí vo vile však našli kovový kufrík, v ktorom po jeho komisionálnom otvorení bolo 200.000 korún.
Ïalší majetok Fruniho, ktorý mal v Chorvátsku, rieši Obvodný úrad v Bratislave, dodal Géci.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]