magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Diela košických študentov z ateliéru Produkt dizajn v bratislavskom Ú¼UV-e.
@ Kultúra -> Výstavy      Jan 23 2008 - 09:56 GMT

Zajtra, 24. januára sa v priestoroch bratislavského Dizajn štúdia Ú¼UV uskutoční slávnostná vernisáž výstavy prác študentov ateliéru Produkt dizajn Katedry dizajnu Fakulty umení Technickej univerzity v Košiciach. Ateliér Produkt vedený doc. Ing. Tiborom Uhrínom, ArtD. existuje od roku 2005. Funguje v rámci Katedry dizajnu FU TU Košice, kde okrem toho pracujú ešte ďalšie tri ateliéry. Výstava v Dizajn štúdiu Ú¼UV je prvou samostatnou prezentáciou a zaznamenáva dianie v ateliéri v období 2005 – 2008, s dôrazom na najnovšiu tvorbu.

Predstavia sa na nej 12 študenti s návrhmi z oblasti bývania, stolovania, reklamy, voľného času, objavia sa tu aj témy ako kreatívne využitie odpadu. Pre ateliér je príznačný záujem o presahy do umenia a remesla, ale aj sledovanie nových vývojových trendov vo vede a technike.

Výstava, ktorej organizátorom je Ústredie ľudovej umeleckej výroby v Bratislave portvá do 15.februára.

Texty k fotografiám:

foto č.1: Barbora Kováčová, svietidlo, plastová fólia, 2008.

Tienidlo z transparentnej perforovanej fólie, do ktorej sa vkladajú prvky, identického tvaru s možnosťou vytvárania rôznorodých štruktúr.

foto č.2: Norbert Valluš, nočná lampa, opálové plexisklo, 2008.

Jednoduché nízko nákladové svietidlo zložené z dvoch plošných segmentov z opálového plexiskla, potlačené dezénom s nočným motýľom. Použiteľné napr. aj ako darček - súčasť lifestylového časopisu.

foto č.3: Júlia Dologová, taburet BIGBALL, textil, molitan, 2008.

Sedací prvok inšpirovaný klbkom vlny.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]