magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Začínajú sa prípravné práce na výstavbu Auparku v Košiciach.
@ Aktuálne -> Rôzne      Jan 30 2008 - 13:45 GMT
(TASR) - Investíciu 2,8 miliardy Sk si vyžiada výstavba nákupno-zábavného centra Aupark na Námestí osloboditeľov v Košiciach, kde už začínajú prípravné práce. Dňom 1. februára preto košická Mestská polícia ukončí prevádzkovanie verejného parkoviska na Námestí osloboditeľov, informovala dnes hovorkyňa Magistrátu mesta Košice Jana Geročová. Počas niekoľkých mesiacov sa bude na území Senného trhu a tiež na časti Námestia osloboditeľov robiť archeologický výskum. Archeológovia predpokladajú, že zmapovanie daného územia potrvá približne do jesene tohto roka.

Ako ďalej informovala Geročová, košický Aupark po dokončení ponúkne spolu 49 000 štvorcových metrov prenajímateľnej plochy obchodov i kancelárií. K dispozícii bude takmer 1 200 parkovacích miest. Možnosti na zábavu, kultúru, relax či nákupy v meste sa tak výrazne rozšíria. V Auparku pribudne 160 obchodných prevádzok svetových i domácich značiek a 6 moderných kinosál.
Architektonické stvárnenie centra, situovaného v blízkosti centra Košíc, spracováva prestížny britský ateliér Benoy, ktorý za posledné dva roky po sebe získal cenu RLI architekt roka, dodala Geročová.
Investorom košického Auparku je spoločnosť HB Reavis Group. jeho dokončenie sa predpokladá v roku 2010.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]