magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Každá desiata domácnosť zaznamenala zmeny v majetku.
@ Aktuálne -> Rôzne      Feb 04 2008 - 09:37 GMT
(TASR) - Približne každá desiata košická domácnosť z ich celkového počtu takmer 80 000 zaznamenala za vlaňajšok zmenu v majetkových pomeroch. Svedčí o tom počet podaných daňových priznaní za byt, dom, garáž či pozemok, ktoré sa udiali v posledných 12 mesiacoch.

Daňové priznania sa týkali kúpy, predaja, výmeny, zdedenia, reštitúcie, či iného spôsobu nadobudnutia majetku. Časť občanov priniesla podanie týkajúce sa dane za psa a viac ako 3 200 spresnení a zmien prišli v januári nahlásiť Košičania k poplatku za komunálny odpad. Ako informovala hovorkyňa Magistrátu mesta Košice (MMK) Jana Geročová, 7 špecializovaných pracovísk Kancelárie prvého kontaktu (KPK) MMK vybavilo za január vyše 9 100 oznámení k zmene výpočtu miestnych daní, čo bolo o takmer 3 000 oznámení viac ako za rovnaké obdobie vlani.
Spolu s približne 2 000 finančnými platbami realizovanými priamo v pokladnici KPK a rovnakým počtom klientov v podateľni mestského magistrátu, ďalšími 1 100 požiadavkami na kopírovacie služby a viac ako 400 osvedčovaniami listín a podpisov, dosiahol počet vybavovaných klientov na prízemí mestského magistrátu v prvom mesiaci roka rekordných 18 000, čo je najviac od vzniku KPK v máji roku 2006.
V závere minulého roka nainštalovanú bezbariérovú plošinu pred MMK s cieľom uľahčenia schodišťového vstupu imobilným občanom a rodičom s kočíkmi vyskúšala za mesiac v praxi rovná päťdesiatka užívateľov. Aktuálny stav pri vybavovaní stránok si občania mesta - ako jediní na Slovensku - môžu pozrieť nepretržite na on-line webkamere umiestnenej priamo v KPK na adrese www.kosice.sk/Pohľad do vestibulu Magistrátu - Kancelária prvého kontaktu/.
Ostatným z námetov vylepšenia služieb pre občanov mesta zo strany MMK je prísľub Dopravného podniku mesta Košice na umiestnenie moderného prístroja na výdaj lístkov a dobíjanie všetkých druhov čipových kariet mestskej hromadnej dopravy v priestoroch KPK, dodala Geročová.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]