magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Prokuratúra preskúma zastavenie trestného stíhania vo veci výbuchu plynu
@ Aktuálne -> Rôzne      Feb 06 2008 - 15:21 GMT
(TASR) - Krajskej prokuratúre (KP) v Košiciach doručili dnes uznesenie vyšetrovateľa o zastavení trestného stíhania pre zločin všeobecného ohrozenia v súvislosti s výbuchom plynu a následným požiarom v rodinnom dome v Krompachoch z 2. februára minulého roka.

"Prokurátor preskúma zákonnosť rozhodnutia, ako aj celý vyšetrovací spis a v konečnom dôsledku vo veci rozhodne. To znamená, že buď ponechá rozhodnutie vyšetrovateľa v platnosti, alebo ho zruší", uviedol pre TASR hovorca KP Milan Filičko.
Ak by rozhodnutie vyšetrovateľa bolo napadnuté sťažnosťou zo strany poškodených, bude sa prokurátor vecou zaoberať aj z tohto pohľadu. Prokuratúra sa preto v tomto štádiu nebude vyjadrovať k žiadnym podrobnostiam, ktoré viedli vyšetrovateľa k vydaniu uznesenia o zastavení trestného stíhania, dodal hovorca.
Podľa krajskej policajnej hovorkyne Jany Demjanovičovej trestné stíhanie zastavili preto, že skutok nie je trestným činom a "nie je dôvod na postúpenie veci". Spresnila, že podľa znaleckého posudku k výbuchu plynu došlo v dôsledku prehrdzavenia plynovej prípojky vedúcej k domu.
Rodinný dom Ringošovcov na ulici SNP v Krompachoch vybuchol 2. februára 2007 krátko po 14. hodine. Pri tragickej udalosti prišla o život 43-ročná matka dvoch detí Monika Ringošová, ktorá v čase výbuchu varila v kuchyni, a jej štvorročná dcéra Monika.
Dom sa v okamihu zmenil na kopu trosiek a ostalo len torzo jedného z múrov. Explóziu prežil s 20-percentnými popáleninami syn Jakub a jeho starý otec Ján Lang. Chlapca previezli vrtuľníkom do Košíc, kde ho mesiac intenzívne liečili na oddelení popálenín nemocnice v Košiciach - Šaci.
Vytvoriť si nový domov pomohlo pozostalým doslova celé Slovensko a pomoc prišla i zo zahraničia.
Na vyšetrovaní prípadu sa podieľal Ústav súdneho inžinierstva v Žiline.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]