magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Pojednávanie smrteľnej nehody z roku 2004 odročili na 7. apríla.
@ Aktuálne -> Rôzne      Feb 07 2008 - 09:21 GMT
(TASR) - Okresný súd Košice I včera pokračoval v pojednávaní kauzy dopravnej nehody z roku 2004 s tragickým koncom. Obžalobe z trestných činov ublíženia na zdraví s následkom smrti a marenia výkonu úradného rozhodnutia čelí Košičan Marcel B. (1977). Po vypočutí jedného svedka samosudkyňa odročila pojednávanie na 7. apríla.

Dôvodom bola skutočnosť, že prokurátor aj obžalovaný trvajú na osobnej účasti korunného svedka Pavla G. Ten na predvolania nereaguje, nepodarilo sa ho nájsť policajtom a podľa zistení súdu sa nenachádza ani vo výkone trestu. Príslušníci Policajného zboru, ktorí ho dnes mali predviesť, prišli opäť bez neho. Muži zákona oznámili sudkyni, že podľa informácií, ktoré im poskytla matka Pavla G., jej syn sa zdržiava v Českej republike. Prokurátor navrhol, aby súd požiadal Interpol o pomoc pri pátraní po svedkovi.
Ide o dopravnú nehodu, ku ktorej došlo 28. decembra 2004 asi o 11.40 h na Ulici Boženy Nemcovej v Košiciach. Vodič čierneho BMW, za volantom ktorého mal sedieť Marcel B., neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a stavu vozovky. Pri prejazde ľavotočivou zákrutou následkom šmyku vyšiel na chodník a narazil do lekárky Magdalény K. a vzápätí aj do ďalšej ženy, Kamily M. Nakoniec narazil do ståpa verejného osvetlenia.
Prvá z chodkýň utrpela ťažké zranenia, z ktorých sa liečila od 28. decembra 2004 do 13. októbra 2005. Druhá zo žien už také šťastie nemala, na mieste nehody zomrela. Spolujazdec obžalovaného Pavol G., utrpel zranenia, z ktorých sa liečil štyri týždne.
Podľa žalobcu Marcel B. viedol vozidlo napriek uloženému trestu zákazu činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel v trvaní 18 mesiacov. Trestný rozkaz nadobudol právoplatnosť v októbri 2004.
Krátko po nehode polícia obvinila z ublíženia na zdraví s následkom smrti najprv Pavla G. Tvrdil totiž, že v kritickom čase šoféroval on, a to napriek tomu, že nebol držiteľom vodičského preukazu. V roku 2005 bolo jeho trestné stíhanie zastavené a vyšetrovateľ obvinil druhého z osádky auta, Marcela B. Ten sa však k spáchaniu žalovaných trestných činov nepriznal.
Výsluchmi svedkov a poškodených súd už vykonal podstatnú časť dokazovania. Zostáva ešte vypočuť korunného svedka, v štyroch prípadoch prečítať výpovede svedkov z prípravného konania a tiež listinné dôkazy.
TASR informovala hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]