magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

ÚS SR: Voľby starostov v Limbachu a Ložíne sú neplatné.
@ Aktuálne -> Rôzne      Feb 07 2008 - 12:26 GMT
(TASR) - Ústavný súd (ÚS) SR na neverejnom zasadnutí pléna rozhodol o neplatnosti volieb starostov v Limbachu a Ložíne. Bližšie podrobnosti zverejnia až po doručení rozhodnutia účastníkom konania.

Ústavní sudcovia pod vedením predsedníčky Ivetty Macejkovej na neverejnom zasadnutí pléna v stredu 6. februára prerokovali spolu sedem volebných sťažností na neústavnosť a nezákonnosť volieb do orgánov miestnej samosprávy z 2. decembra 2006. Okrem neplatnosti volieb starostu v Limbachu a Ložíne ÚS v časti týkajúcej sa počtu získaných hlasov a poradia náhradníkov zrušil výsledok volieb poslancov do Obecného zastupiteľstva obce Smižany. Sťažnosti týkajúce sa volieb starostov v obciach Dubová, Nižná Jablonka a Pastovce súd zamietol a odmietol aj sťažnosť proti výsledku volieb v mestskej časti Bratislava – Ružinov.
V súvislosti s komunálnymi voľbami v decembri 2006 sťažovatelia celkovo na ÚS doručili 139 volebných sťažností. Do dnešného dňa sudcovia rozhodli o 108 z nich. Rozhodnúť musí ÚS ešte o 31 sťažnostiach.
ÚS ďalej rozhodol o nesúlade niektorých ustanovení zákona o autoškolách. Návrh podal Generálny prokurátor SR 23. marca 2007.
Stredajšie plénum prijalo na ďalšie konanie návrh skupiny poslancov na posúdenie súladu niektorých ustanovení zákona o vysokých školách, ktorý mu doručili vlani 5. novembra.
Návrh Generálneho prokurátora SR z 5. apríla 2004 na začatie konania o súlade zákona o vlastníctve bytov a nebytových priestorov s ústavou ÚS zamietol.
TASR dnes informovala Viera Horniaková z Tlačovej a informačnej služby ÚS SR.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]