magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Prvé digitálne zastupiteľstvo KSK bolo bez komplikácií.
@ Aktuálne -> Rôzne      Feb 18 2008 - 19:39 GMT
Poslanci Košického samosprávneho kraja (KSK) dnes prvýkrát využili výhody aplikácie digitálneho zastupiteľstva s použitím elektronických materiálov v prenosných počítačoch. V podmienkach slovenskej samosprávy išlo o premiéru. Dnešné rokovanie zastupiteľstva bolo bez komplikácií.

"Sme prví na Slovensku, ktorí zaviedli systém VUCNET, ktorý prekrýva celý systém organizácií v zriaďovateľskej pôsobnosti. S telefónnym operátorom sme sa dohodli na zosieťovaní všetkých zariadení kraja. Náš poslanec môže zatelefonovať hociktorému pracovníkovi, ktorý má k dispozícii takýto telefón a môže telefonovať bez zbytočných nákladov," informoval predseda KSK Zdenko Trebuľa o jednej z mnohých výhod digitálneho zastupiteľstva s cieľom ušetrenia nákladov.
Prostredníctvom aplikácie sa zefektívni a sprehľadní sledovanie predrozhodovacieho procesu, odsúhlasovanie materiálov v poslaneckých komisiách, kluboch a poradných orgánoch. Systém prehľadne a transparentne mapuje proces tvorby návrhov materiálov, pripomienkovanie koncepčných a strategických dokumentov, dáva veľký prehľad o prijatých uzneseniach, sprehľadňuje celý proces práce s uzneseniami, umožňuje vyhľadávanie po vecnej i časovej stránke. Poslanec krajského zastupiteľstva má tak vďaka dátovej karte prístup ku všetkým fázam predrozhodovacieho procesu.
Kraj do inovatívnej digitálnej aplikácie investoval vyše dvoch miliónov korún. Realizáciu mala na starosti košická spoločnosť ICOS.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]