magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Nová tarifa v MHD znamenala pre DPMK za polrok prínos 30 miliónov Sk.
@ Doprava -> DPMK      Feb 18 2008 - 21:41 GMT
(TASR) - Finančný prínos približne 30 miliónov Sk zaznamenal za druhý minuloročný polrok Dopravný podnik mesta Košice (DPMK), a. s., po zavedení novej, cenovo vyššej a prestupnej tarify platnej od júla 2007.

"Táto časová prestupná tarifa v mestskej hromadnej doprave (MHD) ponúka viac možností pre cestujúcich a pre tých, ktorí museli v minulosti prestupovať a na cestu použiť dva cestovné lístky, znamená dokonca úsporu", uviedol dnes pre TASR generálny riaditeľ a člen predstavenstva DPMK Michal Tkáč.
Podľa jeho slov DPMK teraz vyvíja maximálne úsilie o čo najvyššiu spoľahlivosť vybavovacieho systému cestujúcich, zvlášť používania elektronickej peňaženky, ktorá prináša ďalšie možnosti lacnejšieho cestovania. "So súčasným stavom nie sme spokojní, avšak riešenie je v rukách dodávateľa systému", uviedol Tkáč.
Od konca minulého roka pracuje DPMK na zásadnej reorganizácii jednotlivých liniek, takzvaného nového linkového vedenia. Podľa Tkáča v decembri 2007 na Rade starostov košických mestských častí prvýkrát prezentovali návrh DPMK schválený predstavenstvom spoločnosti. Starostovia mali do určeného termínu predložiť svoje pozmeňovacie návrhy.
"V nasledujúcom období sme pripomienky a podnety mestských častí intenzívne konzultovali. Podľa možností sme sa s riaditeľom dopravy zúčastňovali na zasadnutiach miestnych zastupiteľstiev, prezentovali tam zmeny a hľadali spoločné riešenia. Nie všetky mestské časti túto možnosť využili. Podnety a pripomienky sme dostávali aj od ďalších organizácii a jednotlivcov", uviedol Tkáč.
Pôvodný návrh, ako spresnil, rozpracovali na objem 15 miliónov vozokilometrov. Efektívnejším využitím električkovej a trolejbusovej dopravy riešil aj úsporu približne 10 kusov autobusov do výpravy. Po akceptovaných navrhnutých zmenách z mestských častí sa plánovaný objem kilometrov navàšil a zároveň aj počet potrebných autobusov do výpravy. V určitom období bolo dokonca konštatované, že súčasný stav v košickej MHD je vyhovujúci.
"Za DPMK, a. s., chcem vyjadriť presvedčenie, že navrhnuté linkové vedenie aj v pozmenenom tvare bude schválené, aby sa MHD v Košiciach zlepšila", dodal Tkáč.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]