magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Návraty Arpáda Račka.
@ Kultúra -> Literatúra      Mar 11 2008 - 15:25 GMT
Po úspešnej monografii sochára Arpáda Račka prichádza na náš knižný trh nové dielo Ján Čomaja s názvom Návraty Arpáda Račka. Ide o zaujímavú životopisnú kompozíciu o jednom z najvýznamnejších súčasných slovenských sochárov. Autor sleduje jeho život od detstva stráveného v Maďarsku, cez pražské štúdiá, až po jeho zrelé roky, samozrejme nevynechá jeho tvorbu a okolnosti, za ktorých jeho diela vznikali.

Čomaj knihu napísal v duchu akejsi intimity, vo forme sochárovho rozprávania, kniha je obohatená o sedemdesiat fotografií autorovho života a jeho diel. Tých, ktorých dielo Arpáda Račka stále oslovuje, majú možnosť stretnúť sa s majstrom už vo štvrtok 13.3. 2008 o 16.00 hod. v priestoroch Technického múzea v Košiciach, kde Slovenské PEN centrum pripravilo verejnú prezentáciu a krst jeho druhej knihy, za účasti autora a významných osobností. Podujatie bude doplnené o malú výstavu plastík, kresebných štúdií a premietanie životopisného filmu tohto košického sochára.

SC PEN, Košice   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]