magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

U.S.Steel obsadila 5 % európskeho trhu, Lohra strieda vo vedení Bobcoke
@ Aktuálne -> Rôzne      Mar 19 2008 - 20:31 GMT
(TASR) - Za ostatné dva roky vyrobila košická hutnícka spoločnosť U.S. Steel (USSK) 5 miliónov metrických ton ocele, čím podľa jej odchádzajúceho prezidenta Davida Lohra obsadila približne 5 % európskeho oceliarenského trhu. Ako informoval Lohr na dnešnej rozlúčkovej tlačovej konferencii, materská korporácia U.S. Steel (USS) sa zaviazala pri príchode do Košíc pred siedmimi rokmi preinvestovať počas 10 rokov 700 miliónov USD. Záväzok splnila už v roku 2006 a v ďalších rokoch budú rasť investície podobným tempom ako doteraz.

Po takmer trojročnom pôsobení v Košiciach sa Lohr vracia do centrály v Pittsburgu, kde bude pracovať ako viceprezident pre produkciu plochých valcovaných výrobkov.
Na tlačovej konferencii sa predstavil nový prezident USSK George Babcoke, doterajší viceprezident pre prevádzky USS v USA. Spolu s Lohrom sa zhodli na tom, že spoločnosť USSK mala významný podiel na doterajšom dynamickom raste materskej korporácie. Tá, ako informoval Babcoke, urobila v predchádzajúcom období významné akvizície v Európe i na americkom kontinente a zvýšila za 8 rokov ročnú produkciu z 12 miliónov na súčasných 31 miliónov amerických ton. V globále zamestnáva teraz 51 000 ľudí.
"Európsky trh pôsobil pri našej expanzii ako katalyzátor a to, čo sme sa naučili v Košiciach, nám poslúžilo ako model," konštatoval Bobcoke. Popri akvizícii bývalých Východoslovenských železiarní to bola aj hutnícka fabrika v Srbsku, ktorej kapacita podľa Babcoka bola dovtedy hlboko nevyužitá.
Babcoke podľa vlastných slov chce stavať na tom, čo urobili v Košiciach jeho traja predchodcovia - John Goodish, Christopher Navetta a David Lohr. Z investičných aktivít ocenil najmä žiarovo-pozinkovaciu linku plechov, ktorú uviedli do prevádzky vlani na jeseň a prispeje k lepšiemu plneniu zákazníckych požiadaviek.
Nový prezident USSK považuje, podobne ako Lohr, za významné a prioritné ďalej pokračovať v znižovaní pracovnej úrazovosti. Tú sa od roku 2000 podarilo znížiť o viac ako 80 %. Ale aj 20 % považuje manažment za vysoké číslo a chce sa priblížiť k nulovým hodnotám. Že to nie je nereálny cieľ, ukazujú vlaňajšie výsledky piatich divíznych závodov USSK, v ktorých odpracovali 1 milión tzv. človekohodín bez úrazu, pripomenul Lohr.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]