magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Miloslav Stibor: "ANIMA"
@ Kultúra -> Výstavy      Oct 17 2002 - 10:01 GMT
03. 10. - 25. 10. 2002

Verejná knižnica Jána Bocatia


Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach, Fotoklub NOVA pod záštitou Generálneho konzulátu ČR v Košiciach sprístupnila výstavu fotografií: Miroslav Stibor "Anima".

PaeDr. Miloslav Stibor (1927) absolvoval Katedru výtvarnej výchovy Filozofickej fakulty v Olomouci, v rokoch 1977 – 1990 externe spolupracoval s Inštitútom výtvarnej fotografie Zväzu českých fotografov. Od roku 1990 vyučuje na Inštitúte tvorovej fotografie FPF SU. Je členom Nemeckej spoločnosti pre fotografiu a Asociácie fotografov ČR. Je držiteľom titulov Medzinárodnej federácie pre fotografické umenie EFIAP (1970) a MFIAP (1986).


Od začiatku 60-tych rokov sa vo svojej fotografickej tvorbe zameriava predovšetkým na akt. Od 70-tych rokov sa venuje lyrickejšie pojatým aktom voľne inšpirovaným antickou mytológiou. Vytvára fotografie na výzdobu interiérov.

Mal vyše 150 autorských výstav, napr. v Olomouci, Prahe, Brne, Hodoníne, Liberci, Opave, Ostrave, Linci, Innsbrucku, Berlíne, Hamburgu, Norimberku, Ríme, Bodreaux, Krakove, Taline atď. Zúčastnil sa vyše 400 skupinových expozícií. Jeho fotografie sú v zbierkach Národnej galérie a mnohých ďalších inštitúcií.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]