magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

V meste sa konal pochod mladých proti rasizmu a extrémizmu.
@ Aktuálne -> Rôzne      Mar 20 2008 - 14:31 GMT
(TASR) - Pochod proti prejavom rasizmu a pravicovému extrémizmu zorganizovala dnes v Košiciach antifašistická organizácia Antifa.
Košickou pešou zónou pochodovalo podvečer približne 150 mladých ľudí, ktorí niesli symboly Antify - červeno-čierne vlajky a heslá ako Stop rasizmu, Netolerujeme rasizmus a fašizmus.

Okrem Košíc prišli na podujatie aj mladí ľudia z Prešova a Trebišova. Z obáv pred možnými útokmi zo strany pravicových extrémistov po pochode si väčšina účastníkov maskovala tvár. Keďže maskovať sa na verejných zhromaždeniach nie je v súlade so zákonom, polícia u časti účastníkov zisťovala ich totožnosť.
Sprievod mestom sledovala kolóna policajných áut so služobnými psami, aby mohla zakročiť proti prípadnému stretu protestujúcich s extrémistami.
K podujatiu Antify sa pridal aj košický klub Socialistického zväzu mladých. "Keď si môže Slovenská pospolitosť a iné extrémistické organizácie robiť svoje pochody, tak môžeme aj my, lebo keď sú ľudia ticho a nikomu to neprekáža, potom si pravicoví extrémisti môžu robiť čo chcú," uviedol pre TASR predseda klubu Martin Hulič.
Obavy z narastajúcich extrémistických prejavov na Slovensku vyjadrili aj ďalší mladí ľudia, avšak nechceli uviesť svoje mená.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]