magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Pojednávanie vraždy v Čoltove z decembra 2006 odročili na 28. apríla.
@ Aktuálne -> Rôzne      Mar 26 2008 - 14:01 GMT
(TASR) - Na 28. apríla odročil včera Okresný súd Košice I pojednávanie prečinu ublíženia na zdraví a obzvlášť závažného zločinu vraždy v súbehu s porušovaním domovej slobody z decembra 2006 v Čoltove, okres Rožňava.

Senát pokračoval v pojednávaní výsluchom dvoch svedkov a prečítaním štyroch svedeckých výpovedí z prípravného konania. Potom sa mali procesné strany oboznámiť s výpoveďami dvoch maloletých dievčat. Išlo o dcéru a neter nebohého Gabriela F., avšak videonahrávka z ich výsluchu bola nepoužiteľná. Zatiaľ čo poučenie vyšetrovateľa bolo jasné a zrozumiteľné, výpovede dievčat tlmočník do maďarského jazyka nemohol preložiť ani s uchom „prilepeným“ na televízore.
Na návrh prokurátora a obhajcu obžalovaného Ladislava H. (1971) z Čoltova budú maloleté svedkyne vypočuté na aprílovom pojednávaní. Okrem nich treba vypočuť aj dôležitého svedka Barnabáša V., ktorého sa zatiaľ nepodarilo predviesť ani polícii.
Prokurátor Krajskej prokuratúry v Košiciach obžaloval Ladislava H. z dvoch skutkov. Prvého sa mal dopustiť 8. decembra 2006 o 20.20 h v obci Čoltovo. Pred bránou rodinného domu č. 101 v opitosti napadol 53-ročného Jána J. Viackrát ho udrel päsťou do krku, a keď spadol na zem, kopal ho do chrbta. Nakoniec ho pichol nožom do chrbta a spôsobil mu zranenia, z ktorých sa liečil 10–21 dní, tvrdí žalobca.
Bezprostredne po útoku na Jána J. mal obvinený vniknúť do dvora rodinného domu č. 101 a na jeho terase usmrtiť 38-ročného Gabriela F. Podľa žalobcu ho veľkou silou a prudkosťou trikrát bodol do ľavej časti hrudníka. Napadnutý muž utrpel závažné zranenia žalúdka a srdca, ktorým počas prevozu do nemocnice podľahol.
„Necítim sa vinný. Ničoho som sa nedopustil, žiadny nôž som nemal,“ uviedol na margo obidvoch skutkov Ladislav H., ktorý je od 8. decembra 2006 v Ústave na výkon väzby v Košiciach.
TASR informovala hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]