magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

V spoločnosť KOSIT sa po predaji akcií zmenila vlastnícka štruktúra.
@ Aktuálne -> Rôzne      Mar 27 2008 - 20:06 GMT
Novú vlastnícku štruktúru nadobudla v týchto dňoch taliansko-slovenská spoločnosť KOSIT, a. s., Košice, zaoberajúca sa zberom a zhodnocovaním komunálneho odpadu v meste a okolí. Ako dnes TASR informoval jej hovorca Roland Bánhegyi, 19. marca spoločnosť HOOCH, a. s., predala svojich 15 % akcií zo základného imania v a. s. KOSIT. Odkúpila ich talianska akciová spoločnosť 4 ITALY, ktorá bola spoluvlastníkom KOSIT-u od jeho vzniku v roku 2001. Jej podiel v KOSIT-e sa tak zvýšil na 66 %. Zvyšných 34 % vlastní mesto Košice.

Spoločnosť 4 ITALY patrí do talianskej priemyselnej skupiny DEMONT, ktorá okrem angažovanosti v spoločnosti KOSIT rozbieha dôležité podnikateľské aktivity v oblasti životného prostredia najmä na západnom Slovensku. DEMONT podniká aj v obchodovaní s kovovým odpadom, v oblasti demolačných prác, environmentálnych služieb či dekontaminácie znečistených plôch.

zdroj: TASR   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]