magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Čestným občanom mesta sa stal predseda Európskeho súdu pre ľudské práva.
@ Aktuálne -> Rôzne      Apr 04 2008 - 18:27 GMT
Predseda Európskeho súdu pre ľudské práva Jean-Paul Costa sa stal dnes čestným občanom mesta Košice. Čestné občianstvo prevzal z rúk primátora mesta Františka Knapíka.

"Myslím si, že toto ocenenie je ocenením našej práce a všetkých zákonov, ktoré vznikajú na ochranu ľudských práv," povedal na krátkom brífingu po udelení čestného občianstva Costa.

Pokiaľ ide o dodržiavanie ľudských práv v Európe, Costa sa spolieha na prácu ústavných súdov v nových krajinách. "Slovensko je krajina, ktorej sa najlepšie podarilo zvládnuť prechod z nových krajín po roku 1989. Nikde nemôžete na 100 percent garantovať ľudské práva, ani v tých najvyspelejších krajinách. Za ľudské práva musíme stále bojovať a obhajovať ich každodenne. Slovensko za 15 rokov urobilo veľký kus práce v ochrane ľudských práv a slobôd. Keby bola situácia úplne ideálna, Európsky súd pre ľudské práva by sme mohli zavrieť a kľúč položiť pod kvetináč," dodal Costa.

zdroj: TASR   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]