magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Okresný súd oslobodil 31-ročného vodiča obžalovaného zo smrteľnej nehody.
@ Aktuálne -> Rôzne      Apr 08 2008 - 14:19 GMT
Okresný súd Košice I oslobodil včera spod obžaloby 31-ročného Marcela B. obžalovaného z ublíženia na zdraví s následkom smrti a marenia výkonu úradného rozhodnutia. Po vykonaní rozsiahleho dokazovania súd dospel k záveru, že nebolo jednoznačne, bez akýchkoľvek pochybností preukázané, že skutok spáchal obžalovaný.

"Samosudkyňa na margo toho uviedla, že v uvedenom prípade polícia nedostatočne zabezpečila dôkazy, resp. došlo k viacerým závažným pochybeniam, ktoré už súd nemohol odstrániť. Rozsudok nie je právoplatný, prokurátor sa voči nemu odvolal," informovala TASR hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová.
Ide o dopravnú nehodu, ku ktorej došlo 28. decembra 2004 na ulici Boženy Nemcovej v Košiciach. Vodič čierneho BMW, za volantom ktorého mal sedieť Marcel B., neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a stavu vozovky. Pri prejazde ľavotočivej zákruty následkom šmyku vyšiel na chodník a narazil do chodkyne Magdalény K. a vzápätí aj do ďalšej ženy, Kamily M. Nakoniec narazil do ståpa verejného osvetlenia.
Prvá z chodkýň utrpela ťažké zranenia s trvalými následkami, z ktorých sa liečila od 28. decembra 2004 do 13. októbra 2005. Druhá zo žien na mieste nehody zomrela. Spolujazdec obžalovaného Pavol G. utrpel zranenia, z ktorých sa liečil štyri týždne.
Podľa žalobcu Marcel B. riadil vozidlo napriek uloženému trestu zákazu činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel v trvaní 18 mesiacov. Trestný rozkaz nadobudol právoplatnosť v októbri 2004. Krátko po nehode polícia obvinila z ublíženia na zdraví s následkom smrti najprv Pavla G., ktorý tvrdil, že v kritickom čase šoféroval on, a to napriek tomu, že nebol držiteľom vodičského preukazu. V roku 2005 bolo jeho trestné stíhanie zastavené a vyšetrovateľ obvinil druhého z osádky auta, Marcela B. Ten sa však k spáchaniu žalovaných trestných činov nepriznal. "Cítim sa nevinný," uviedol v záverečnej reči.
"Napriek úsiliu súdu, ktorý sa niekoľko mesiacov snažil o zabezpečenie účasti svedka na pojednávaní, sa ho polícii nepodarilo predviesť, mal by sa zdržiavať v Čechách. Samosudkyňa jeho výpoveď z prípravného konania prečítala," dodala Gálová.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]