magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

KS oslobodil obžalovanú z 38-miliónového podvodu firmy V.D.COMP.
@ Aktuálne -> Rôzne      Apr 10 2008 - 14:24 GMT
Krajský súd (KS) v Košiciach včera oslobodil Košičanku Kristínu V. obžalovanú z takmer 38-miliónového (1,173 milióna eur) podvodu. Nebolo preukázané, že skutok spáchala. Poškodených v počte 141 súd odkázal s náhradou škody na občiansko-právne konanie. Prokurátorka podala odvolanie, o ktorom rozhodne Najvyšší súd SR. Rozsudok nie je právoplatný.

"K skutku došlo od 22. decembra 1997 do 8. novembra 1999 na Triede KVP v Košiciach, v sídle firmy V. D. COMP. Podľa žalobcu obžalovaní po predchádzajúcej vzájomnej dohode vylákali formou uzavretia zmlúv o správe peňažných prostriedkov od 141 poškodených takmer 38 miliónov korún. A to pod zámienkou, že ich peniaze použijú na podnikateľskú činnosť a zhodnotia v rozpätí od 27–42 percent," informovala TASR Marcela Gálová z KS v Košiciach.
Spoluobžalovaným Kristíny V. bol aj Viliam D., ktorému patrila firma V. D. COMP. Keďže pred rokom zomrel, súd jeho trestné stíhanie zastavil.
"Z rozsiahleho dokazovania pred súdom vyplynulo, že obžalovaná Kristína V. bola len zamestnankyňou firmy, pričom preberala peniaze od klientov. Príčinný vzťah medzi jej konaním a následkom, nebol preukázaný," dodala Gálová.

zdroj: TASR   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]