magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

MÄSOSPIŠ: Nevyhovujúcou bola iba vzorka liptovskej salámy vyrobená 31. marca.
@ Aktuálne -> Rôzne      Apr 10 2008 - 20:29 GMT
Spoločnosť MäsoSpiš prerušila výrobu mäsových výrobkov v závode v Spišskej Novej Vsi na dobu nevyhnutnú pre splnenie opatrení nariadených Regionálnou veterinárnou a potravinovou správou.

"Dôvodom je nevyhovujúca vzorka liptovskej salámy vyrobenej 31. marca 2008. Spoločnosť MäsoSpiš chce ubezpečiť všetkých konzumentov, že pozitívny nález bol iba pri liptovskej saláme s dátumom výroby 31. marca 2008, všetky ostatné výrobky môžu byť expedované bez obmedzenia," uviedol hovorca spoločnosti Pavel Machava.
V písomnom stanovisku k vzniknutej situácii ďalej uviedol, že MäsoSpiš v súčasnosti vykonáva všetky nariadené opatrenia. "Prebieha dôkladná, niekoľkonásobná sanitácia a dezinfekcia všetkých prevádzok, ktorá potrvá do piatka. Výroba bude spustená až po opakovaných testoch, predpokladáme, že začiatkom budúceho týždňa," konštatoval Machava. Dodal, že všetky nevyhnutné opatrenia robia v spolupráci s orgánmi Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy.

zdroj: TASR   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]