magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Primátor Knapík nesúhlasí s tvrdením Pašku, že mesto je spiaca princezná.
@ Aktuálne -> Rôzne      Apr 15 2008 - 09:25 GMT
Košický primátor František Knapík nesúhlasí s konštatovaním predsedu Národnej rady (NR) SR a podpredsedu strany Smer-SD Pavla Pašku, že mesto je spiaca princezná. Uvádza sa to v stanovisku mesta, ktoré TASR poskytla hovorkyňa Magistrátu mesta Košice Jana Geročová.

"V meste prebieha čulá investorská činnosť. V priebehu ďalších dvoch rokov vyrastie v Košiciach niekoľko hotelov, administratívnych a nákupno-zábavných centier. V súčasnosti sa realizujú stavebné práce v bývalom Cassovare, II. etapa Optimy a rokuje sa s investorom, ktorý by mal vstúpiť do prostredia asanačného pásma. Do mesta stále prichádzajú noví investori, ktorí si tu hľadajú svoju formu uplatnenia. Nie je teda pravdou, že tu investičná výstavba stagnuje. Mesto sa o svoj majetok stará," uvádza sa v stanovisku mesta.
Paška dnes na tlačovej konferencii v Košiciach vedeniu mesta vyčítal aj prezamestnanosť na magistráte mesta, kde je momentálne zamestnaných do 400 úradníkov. "V súvislosti s niektorými kompetenciami, ktoré prešli na mesto, vzrástla na magistráte agenda. Preto sa museli prijať noví pracovníci. To ale neznamená, že je tu prezamestnanosť. Počet pracovníkov magistrátu je ekvivalentný postaveniu druhého najväčšieho mesta na Slovensku," dodala Geročová.

zdroj: TASR   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]