magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Najväčším obchodným centrom na východe SR bude košická Optima.
@ Aktuálne -> Rôzne      Apr 16 2008 - 09:14 GMT
Najväčším obchodným centrom (OC) na východ od Bratislavy bude košická Optima. Zahraničný investor rozširuje v 2. fáze výstavby súčasnú plochu 32.400 m2 o ďalších 16.300 m2. Z nich 3700 m2 bude zaberať moderné multikino. Zástupcovia investora a Magistrátu mesta Košice včera osadili slávnostne posledný ståp prefabrikovanej časti skeletu novej budovy. Práce na projekte Optima II sa začali v polovici novembra 2007 a s otvorením rozšíreného OC rátajú investori - spoločnosť Manhattan Real Estate Management SK (MREM SK) a slovenské zastúpenie realitnej a investičnej skupiny Meinl European Land (MEL) v poslednom tohtoročnom štvrťroku.

V areáli buduje prevádzku aj nábytkársky reťazec Kika, čím obchodná plocha celej nákupnej zóny presiahne 60.000 m2.

Podľa výkonného riaditeľa pre development spoločnosti MREM SK Mariána Sekulu v súčasnosti nefinišujú len práce na skelete. "Napredujú aj na strešnom a obvodovom plášti a na dizajne interiéru vrátane povrchových úprav. Veľký dôraz sme kládli na architektonické spracovanie a pre zákazníka dôležité atribúty moderného nákupného centra – vzdušnosť, svetlosť a ľahkú orientáciu v interiéri", uviedol Sekula.

Nákupný komplex bude podľa výkonného riaditeľa českého a slovenského zastúpenia MEL Oldøicha Špurka orientovaný na módu a módne značky. "Do Optimy privádzame značky ako H&M, C&A, Camaieu a ďalšie. Zároveň otvoríme v spolupráci so slovenským prevádzkovateľom najväčšie multikino v regióne", informoval Špurek. Košické kino bude v poradí 9. multikinom spoločnosti CINEMAX, a. s.

Generálnym dodávateľom 2. etapy tejto výstavby je česká stavebná spoločnosť Metrostav. Je členom nadnárodnej skupiny DDM Group. Spoločnosť MEL vznikla v roku 1997. K 30. septembru 2007 disponovala viac ako 160 komerčnými nehnuteľnosťami v trhovej hodnote okolo 1,8 miliardy eur (58,12 miliardy Sk) a 34 developerskými projektmi s predpokladanou hodnotou investície 3,4 miliardy eur (109,78 miliardy Sk). Vo svojom portfóliu v SR má obchodné centrá Optima v Košiciach a Dubeň v Žiline, Nedávno dokončila akvizíciu obchodného centra Saratov v Bratislave. MEL reprezentuje v SR spoločnosť MREM SK, ktorá sa zameriava na asset management, developerskú činnosť komerčných nehnuteľností a akvizície komerčných nehnuteľností.

zdroj: TASR   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]