magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Dirigent monumentálnej opery Carmen má rád gumových medvedíkov.
@ Kultúra -> Koncerty      Apr 18 2008 - 11:03 GMT
Po mimoriadnom úspechu v zámorí zavíta nemecká produkcia monumentálnej opery Carmen aj na Slovensko, kde sa 24. apríla predstaví v košickej Steel Aréne. Dirigent opery si vyžiadal gumových medvedíkov, v komparze sa predstavia aj slovenské deti.

"Ubytovať 150-členný súbor plus ďalší personál nebolo jednoduché. To isté platí aj pre catering pre všetkých účinkujúcich, kde každý má svoje požiadavky. Zaujímavosťou je, že jedna z hlavných hviezd produkcie, slávny nemecký dirigent Walter Haupt si vyžiadal doniesť do svojej šatne a hotelovej izby väčšie množstvo jeho obľúbených gumových medvedíkov," prezradila čosi zo zákulisia Katarína Benková zo spoločnosti Hi-Reklama.
Po prvý raz bude v Steel Aréne použitá veľkoplošná projekcia s rozmerom 300 m2. Okrem 150 účinkujúcich sa podľa informácií Benkovej na javisku objaví aj päť detí z Košíc, ktoré budú tvoriť súčasť komparzu. "Celú operu bude naživo sprevádzať Ukrajinský národný symfonický orchester," dodala.
Ráno po vystúpení v Košiciach sa celá výprava presunie na večerné vystúpenie do Pražskej O2 arény.
Námetom Bizetovej Carmen sa stal príbeh španielskeho vojaka Dona Josého a andalúzskej Cigánky Carmen, ako ho vo svojej novele zachytil francúzsky spisovateľ Prosper Mérimée. Carmen - to je strhujúco realistická hudobná dráma o túžbe, vášni, pomste a smrti. Pre Dona Josého sa stane osudným nerovný zväzok s krásnou a nespútanou Cigánkou, kvôli ktorej obetoval všetko, čo mal a čo mu bolo sväté, a predsa si nedokázal udržať jej vrtkavú priazeň.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]