magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Rádio Regina vyhlásilo 24. ročník súťaže Košický zlatý poklad.
@ Aktuálne -> Rôzne      Apr 22 2008 - 12:02 GMT
Podporovať pôvodnú slovenskú populárnu hudbu je cieľom pesničkovej súťaže Slovenského rozhlasu Košický zlatý poklad (KZP), ktorej už 24. ročník vyhlásilo košické Rádio Regina. Uzávierka súťaže je 15. júla. Do súťaže môžu autori a interpreti zaslať svoje vlastné, po slovensky spievané, doposiaľ mediálne nezverejnené skladby. Z prihlásených skladieb vyberie výberová komisia dvanásť, ktoré v interpretácii súťažiacich spevákov a skupín odznejú počas finálového večera 20. septembra v košickom Jumbo centre.

Na víťazov čakajú finančné ceny, možnosť nahrávania v košickom štúdiu Slovenského rozhlasu a videoklip v hodnote 50.000 Sk (1539 eur). Bližšie informácie získajú záujemcovia na adrese kzp.rozhlas.sk.
"Je dôležité, aby v záplave angloamerickej hudobnej produkcie mala pôvodná slovenská populárna hudba kvalitné zázemie a priestor na prezentáciu. Som rád, že Slovenský rozhlas aj prostredníctvom pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad dlhodobo podporuje jej talentovaných tvorcov a interpretov. Teším sa, že vďaka nej bude rozhlasový éter bohatší o minimálne 12 nových piesní," povedal za organizátorov riaditeľ košického Rádia Regina Juraj Hidvéghy.
Súťaž vznikla v roku 1980. Od svojich začiatkov ponúka priestor na propagáciu a prezentáciu mladých, talentovaných autorov a interpretov slovenskej populárnej hudby. Každoročne oslovuje viac ako 100 autorských tímov z celého Slovenska. Lákadlom pre súťažiacich sú nie atraktívne ceny pre víťazov, ale predovšetkým zaraďovanie najkvalitnejších finálových skladieb do hudobnej dramaturgie programov Slovenského rozhlasu.
Práve na súťaži KZP odštartovalo úspešnú hudobnú kariéru mnoho známych osobností slovenskej hudobnej scény. Patrí k nim Peter Nagy, Beáta Dubasová, Marián Čekovský, Maduar, Noc a deň či No Name.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]