magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

V sobotu v meste odštartuje Míľa pre mamu.
@ Aktuálne -> Rôzne      May 05 2008 - 10:14 GMT
V predvečer Dňa matiek, v sobotu 10. mája, sa Košice stanú jedným z 29 slovenských miest, kde mamy, otcovia, deti, starí rodičia, či budúci rodičia a mladí ľudia vykročia už druhýkrát na trasu jednej míle (1,6 km). Míľu pre mamu odštartujú na východnom Slovensku aj Materské centrum (MC) Človiečikovo v Sabinove a MC Anjelik v Snine. V minulom roku prešlo túto trasu na Slovensku 5187 ľudí v 23 mestách.

"Cieľom je symbolický odkaz účastníkov svojim mamám, že ich ľúbia a že im majú za čo ďakovať," informovala TASR jedna z organizátoriek podujatia z košického MC Haliganda Silvia Sorgerová.
Sprievodnou akciou bude verejná zbierka na podporu činnosti MC Haliganda a MC Stonožka, kde zmysluplne trávia voľný čas matky na materskej dovolenke a ich deti. Oddnes budú dobrovoľníci predávať pohľadnice s názvom Ïakujem, že si mama.
Počas sobotňajšieho trojhodinového kultúrneho programu na Hlavnej ulici pri Dolnej bráne v Košiciach vystúpia od 15. hodiny hudobná skupinou Hrdza, tanečná country skupina Smoky Mountains Dancers a detskí tanečníci Arizonky, Vranovské chodúľové divadlo s monumentálnou rozprávkou v maskách pre deti aj pre dospelých – Jánošík.
"Z rúk primátora prevezme 10 matiek z Košíc, ktoré nominovali občania, mestské časti a organizácie tretieho sektora, ocenenie za svoje výnimočné materstvo. Počas programu sa budú prezentovať materské centrá svojimi ručne vyrobenými suvenírmi. Pre deti budú pripravené detské dielničky, súťaže, odmeny a atrakcie," doplnila informácie o programe Sorgerová, podľa ktorej predchodcom Míle pre mamu bol trikrát Guinnessov rekord v počte ľudí tlačiacich kočík na trase jednej míle. "Bolo to podujatie, ktoré paralelne prebiehalo v siedmich krajinách sveta a bolo oslavou Dňa matiek. V Míli pre mamu sa nebudú prekonávať rekordy v počtoch a číslach, ale základná myšlienka, vzdať úctu materstvu a rodičovstvu, ostáva. Míľa si ponechala celoslovenský i medzinárodný rozmer."
Organizátormi podujatia sú košické MC Haliganda, MC Stonožka a Únia materských centier. Záštitu nad podujatím prevzali predseda Košického samosprávneho kraja Zdenko Trebuľa a primátor mesta Košice František Knapík.

zdroj: TASR   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]