magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Takmer 200.000 obyvateľov už využilo služby Kancelárie prvého kontaktu
@ Aktuálne -> Rôzne      May 06 2008 - 11:40 GMT
Vyše 103.000 Košičanov vybavilo vlani jedenásť pracovísk Kancelárie prvého kontaktu (KPK) Magistrátu mesta Košice (MMK). Spolu s prechádzajúcim rokom - v máji 2006 bola otvorená - je to takmer 200.000 klientov.

Pragmatické umiestnenie pracovísk na prízemí budovy magistrátu sa ukázalo ako prospešné a urýchľujúce riešenie potrieb obyvateľov. Podľa tlačovej tajomníčky MMK Jany Geročovej odpadá im tak presúvanie sa poschodiami či chodbami magistrátu za úradníkmi.
Najväčšiu záťaž zaznamenáva v týchto dňoch dvojpokladňa KPK s možnosťou priamych platieb miestnych daní, komunálneho odpadu i ďalších úhrad. Za uplynulé dva roky ich počet presiahol už 50.000. Podanie daňového priznania za získanú nehnuteľnosť a zmeny v oblasti miestnych daní ohlásilo 38.000 Košičanov. Zmeny, vznik a zánik poplatku za komunálny odpad realizovalo 34.000 obyvateľov mesta.
Hlavná podateľňa zaznamenala viac ako 28.000 návštev. Kopírovacie služby využilo približne 15.000 záujemcov, osvedčovanie listín a podpisov na listinách viac ako 7000 žiadateľov. Informácie z oblasti dopravy, správy komunikácií, správy mestského majetku, výstavby, životného prostredia, stavebných úradov a zo sociálnej oblasti poskytli viac ako 4000 návštevníkom kancelárie.
Od jesene minulého roku je občanom k dispozícii na MMK samoobslužný infokiosk s prístupom na internet a bezbariérová plošina pre vstup imobilným návštevníkom a dopravu kočíkov. Košičania môžu nazrieť do priestorov pracovísk aj cez internet - stála webkamera je na adrese www.kosice.sk.
KPK MMK na Triede SNP 48/A je otvorená nepretržite každý pracovný deň v týždni od 8. hodiny. Predåžený úradný čas zo 16.30 až do 18. hodiny v každú stredu využilo od začiatku marca vyše 300 Košičanov.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]