magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Uchádzačom o prácu najviac chýba spätná väzba od spoločností.
@ Aktuálne -> Rôzne      May 07 2008 - 09:14 GMT
Uchádzačom o prácu najviac chýba spätná väzba, či už na zaslaný životopis alebo na výsledok výberového procesu. Medzi ďalšie nedostatky výberových procesov spoločností patrí nedostatočná znalosť v oblasti ponúkanej práce a nízka odbornosť niektorých konzultantov. Na druhej strane, uchádzači o prácu oceňujú profesionálny, ľudský a ústretový prístup, dostatok informácií o pracovnom mieste a celkovú spokojnosť s priebehom pohovorov. Toto sú hlavné zistenia, ktoré prináša služba RecruitRank.sk zameraná na hodnotenie výberových procesov personálnych agentúr a spoločností na Slovensku.

Uchádzači o prácu, ktorí reagovali na pracovnú ponuku cez portál Profesia.sk, môžu hodnotiť spoločnosti podľa celkového dojmu z výberového procesu, jeho priebehu, informačnej a odbornej úrovni. Od spustenia služby sa do hodnotenia zapojilo viac ako 4 500 ľudí, ktorí vyplnili cez 10 000 dotazníkov. Uchádzači doteraz ohodnotili 254 personálnych agentúr a 3 021 spoločností. Do rebríčka sa dostalo 43 agentúr a 75 spoločností, ktoré získali viac ako 10 hodnotení. Vždy aktuálne on-line poradie najúspešnejších personálnych agentúr a spoločností je k dispozícii na www.recruitrank.sk.

„Službu RecruitRank sme spustili s cieľom priniesť spoločnostiam informácie o tom, ako uchádzači o prácu vnímajú ich výberové procesy a poskytnúť im impulzy na ich zlepšenie. Spoločnosti majú prístup ku všetkým hodnoteniam, či už podľa dátumu, pozície prípadne podľa mena jednotlivých konzultantov“, upresňuje Dalibor Jakuš, riaditeľ spoločnosti Profesia, ktorá túto službu prevádzkuje.

Najkvalitnejší výberový proces na Slovensku koncom apríla mala slovenská personálna agentúra Personel Efekt. Druhé miesto patrilo írskej agentúre Key 6 Business Solutions, na treťom mieste nasledovala domáca agentúra Personality - personálne služby. Zastúpenie slovenských a zahraničných agentúr v rebríčku RecruitRank bolo v apríli vyrovnané, čo hovorí o tom, že domáce agentúry dokážu konkurovať svojími službami zahraničným agentúram.

Rebríček spoločností koncom apríla viedla svetoznáma sieť reštaurácii McDonald´s Slovakia, ktorá získala doteraz najvyššie hodnotenie spomedzi všetkých spoločností. Druhé miesto patrilo Komunálnej poisťovni, tretie spoločnosti Regina Import. Aprílový rebríček taktiež potrvrdil, že spoločnosti z oblasti financií majú najlepšie výberové procesy, keďže od spustenia služby im patrí najviac priečok v rebríčku.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]