magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Deti a mládež budú mať vlastnú tlačovú agentúru a bezplatný časopis.
@ Aktuálne -> Rôzne      May 07 2008 - 11:57 GMT
Detská organizácia (DO) Frigo v týchto dňoch spúšťa projekt Tlačovej agentúry detí a mládeže (TADAM). "Hlavným cieľom je poskytnúť deťom a mladým ľuďom v Košiciach čo najväčšie množstvo informácií o možnostiach zmysluplného trávenia voľného času," uviedol predseda DO Frigo Róbert Schwarcz.

Súčasťou projektu TADAM je mediálne vzdelávanie pre zástupcov detských organizácií, ktoré by sa malo začať koncom tohto roka. Publikovanie informácií cez TADAM by sa malo podľa slov Schwarcza začať od budúceho roka. Odbornú garanciu nad projektom prevzala Regionálna organizácia Slovenského syndikátu novinárov (RO SSN) v Košiciach. "Deti by sme chceli naučiť pripravovať tlačové správy, ako pracovať s informáciami, ako dať o sebe vedieť a dostať sa do médií. Deti sú veľmi tvárny materiál, vieme im ponúknuť našu odbornú radu," uviedla predsedníčka RO SSN v Košiciach Katarína Čižmáriková.
Detské podujatia a aktivity v meste by mal už koncom mája začať propagovať bezplatný časopis Voľnočasák. "Pôjde o mesačník, 40 strán vo formáte A5. Voľnočasák bude distribuovaný do každej základnej a strednej školy v Košiciach a na všetky verejne prístupné miesta," uviedol Schwarcz. Frigo chce vo svojom periodiku propagovať aktivity približne 60 subjektov, medzi ktorými nebudú chýbať centrá voľného času, materské centrá, základné umelecké školy, tanečné i športové kluby.

zdroj: TASR   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]