magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Aukcia výtvarných diel pomôže talentovanému chlapcovi i chorému dieťaťu.
@ Aktuálne -> Rôzne      May 14 2008 - 10:07 GMT
V priestoroch Tabačky na Strojárenskej ulici v Košiciach sa v piatok 16. mája predstaví 48 výtvarných diel súčasných slovenských i zahraničných autorov, ako aj diela už nežijúcich maliarov. Výťažok z aukcie, na ktorej nebudú chýbať diela Pabla Picassa, Salvadora Daliho či Andyho Warhola, poputuje na podporu vzdelávania talentovaného chlapca a na liečbu chorého dievčatka.

"Matúša sme predstavili už na Lions Art 2007. Svoj talent rozvíja v špeciálnej jazykovej škôlke, ktorú jeho obaja ťažko zrakovo postihnutí rodičia nemôžu finančne, bez pomoci iných, zvládnuť. Matúš dosahuje výborné výsledky a klub sa rozhodol túto rodinu i samotného Matúša naďalej podporovať," informoval organizátor aukcie Branislav Koniar z 1. Lions klub Košice, ktorý aukciu pripravil v spolupráci s agentúrou Progress Promotion.
Prijímateľom pomoci bude aj rodina Kovaľová z Košíc, ktorej sa v júni 2006 narodili trojčatá Janko, Alexandra a Viktória. "Práve k Viktórii sa osud zachoval macošsky a okrem zrakového postihnutia ju trápi najmä spastická gaudruperéza. Získané prostriedky budú použité na liečbu v Tatranskej Kotline a prípadne tiež v Prahe," dodal Koniar.
Časť výťažku aukcie bude zároveň prvým vkladom do novovzniknutého Leo klubu v Košiciach, ktorý združí 20 absolventov alebo študentov slovenských univerzít. "Prvý projekt klubu Leo štipendium bude podporovať univerzitné vzdelávania študentov, pre ktorých by mohlo byť vzdelanie finančne nedostupné," informoval Koniar.
1. Lions klub Košice vyvíja svoju činnosť od roku 1997. Organizoval mnohé charitatívne aktivity ako je Lions Art či benefičný koncert Jesenná harmónia a viaceré jednorázové projekty. Inicioval vznik Lions klubu v Prešove.

zdroj: TASR   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]