magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Najviac tanečníkov štvorylky v Európe bude pravdepodobne v Košiciach.
@ Aktuálne -> Rôzne      May 14 2008 - 15:13 GMT
Hlavná ulica v Košiciach ožije v piatok napoludnie tisíckami tanečníkov štvorylky. Metropola východu sa stane súčasťou siete miest, v ktorých sa uskutoční Európsky tanečný festival vo štvorylke uchádzajúci sa o zápis do Guinnessovej knihy rekordov.

"V rámci Slovenska sú Košice jedno z piatich miest, ktoré boli oslovené a organizujú tento festival. Máme signály, že budeme pravdepodobne najpočetnejším miestom v Európe s počtom tancujúcich 4250," povedal TASR Milan Plačko, organizátor podujatia vo verejnom tancovaní štvorylky v Košiciach.

Tanečníci majú za sebou niekoľkotýždňový nácvik. "Oslovili sme najmä študentov stredných a základných škôl, ktorí prijali úľavy z vyučovania. Dokonca ich to začalo aj baviť. Cieľom podujatia je propagácia štvorylky a tancovania ako takého," uviedol Plačko. Samotný tanec bude trvať šesť minút. Tanečníci budú oblečení v modrých a žltých tričkách. Z tancovania sa zhotoví videozáznam.

"Každý z tanečníkov musí vedieť súvisle odtancovať štvorylku. Nemusia to byť páry chlapec - dievča, máme aj štvoricu zostavenú len z chlapcov," povedala spoluorganizátorka štvorylky v Košiciach Alžbeta Ligová. Tancovať sa bude presne napoludnie po celej dåžke Hlavnej ulice. Organizátori by chceli v tomto roku prekročiť 40- tisícovú hranicu v počte tancujúcich v celej Európe. "Posledný Guinnessov rekord padol v roku 2006, keď štvorylku tancovalo 23.000 Európanov," dodala Ligová.

zdroj" TASR   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]