magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Silná búrka zasiahla Košice a okolie , časť Spiša a Gemera i Prešov.
@ Aktuálne -> Rôzne      May 19 2008 - 09:51 GMT
Silná búrka z tepla, sprevádzaná silným vetrom, hustým dažďom a blýskavicou, zasiahla včera večer Košice a okolie, časť Spiša, Gemera a Zemplína. Podľa operačného dôstojníka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Zoltána Spatza v Krompachoch strhlo strechu domu a na cesty padali stromy. Technické zásahy pri ich odstraňovaní mali hasiči v Košiciach na Tolstého a Fibichovej ulici, kde spadol na strom na osobné auto.

Približne o 20. hodine zasahovali hasiči i na Jahodnej pri Košiciach, v Moldave nad Bodvou, v mestskej časti Rožňavy Čučma a v Nižnej Slanej. V obci Čaňa v okrese Košice - okolie zatopilo pivnicu.
Na juhu Trebišovského okresu v Kráľovskom Chlmci podľa informácie hasičov spadol ståp elektrického vedenia.
Silná búrka bola aj na košickom letisku. Ako uviedol prevádzkový dispečer, prevádzku búrka neovplyvnila a lietadlá nemeškali.
Dážď a vietor vyčíňali večer tiež v Prešovskom kraji, hlavne v okresoch Prešov a Vranov nad Topľou. Podľa operačného dôstojníka KR HaZZ v Prešove Pavla Klabníka spadlo na cesty najmenej sedem stromov. Hasiči odstraňovali stromy napríklad medzi Bystrým a Čiernym nad Topľou, či Križovanmi a Hrabkovom. Po uliciach a cestách stekali silné prúdy dažďovej vody.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]