magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Jediných tučniakov na Slovensku možno obdivovať v kavečanskej zoo.
@ Aktuálne -> Rôzne      May 26 2008 - 13:35 GMT
Jediní tučniaci na Slovensku sú v zoologickej záhrade v Kavečanoch pri Košiciach. Pochádzajú z pražskej zoo a do Košíc ich doviezli počas tohto víkendu.

"Tučniaky sú zvieratá pomerne náročné na vodu a prostredie. Pripravili sme pre nich 12-árový priestor, ktorý by sa postupne mal rozšíriť o ďalšie štyri áre. Vonku majú k dispozícii veľký a malý bazén a jeden bazén sa nachádza aj vo vnútri," informoval TASR riaditeľ košickej zoo Štefan Kollár o novom chovnom priestore pre najnovších obyvateľov zoologickej záhrady.
Spolu s dvoma samcami a troma samičkami doviezli aj potravu, ktorá im najviac vyhovuje - slede. "Sú to ryby, ktoré nemajú kosti. Denná dávka potravy pre tučniaka je okolo pol kilogramu. Ak nepozháňame dodávateľa sleďov na Slovensku, budeme ich dovážať z Čiech," dodal Kollár, ktorý by chcel k týmto ročným prírastkom doviesť ďalšiu päticu tučniakov.
Oficiálne privítajú tučniakov v košickej zoo počas osláv Medzinárodného dňa detí 1. júna. Výstavba ubytovania a prevoz nových obyvateľov vyšiel na dva a pol milióna Sk (80.481,60 eura), ktoré z väčšej časti zafinancovala spoločnosť U.S Steel Košice.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]