magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Súd zamietol dohodu o vine a treste v prípade vraždy v Jasove.
@ Aktuálne -> Rôzne      May 28 2008 - 09:14 GMT
Senát Okresného súdu Košice I včera na verejnom zasadnutí zamietol návrh na schválenie dohody o vine a treste. Uzavrel ju 14. mája prokurátor Krajskej prokuratúry v Košiciach a obvinený Ondrej F. (1990). Podľa dohody Jasovčan obvinený z obzvlášť závažného zločinu vraždy by si mal odpykať trest päť rokov nepodmienečne so zaradením do ústavu pre výkon trestu mladistvých. Okrem toho by mal absolvovať ochranné psychiatrické liečenie.

Po predbežnom prerokovaní návrhu na schválenie dohody a vzhľadom na okolnosti prípadu a osobitný motív konania obvineného senát dospel k záveru, že ide o neprimeraný trest. Proti rozhodnutiu o neprijatí návrhu dohody o vine a treste podali sťažnosť prokurátor aj obvinený. Rozhodne o nej Krajský súd v Košiciach.
Súd dnes rozhodol aj o ponechaní Ondreja F. vo väzbe, pretože naďalej trvá obava, že ujde alebo sa bude skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu. Obvinený je vo väzbe od 10. decembra 2007.
Ide o skutok z 10. decembra 2007, ku ktorému došlo podvečer v obci Jasov v okrese Košice – okolie na ceste pred jedným z rodinných domov. Podľa prokurátora obvinený z dôvodu etnickej nenávisti zaútočil tupou stranou sekery s drevenou násadou na okoloidúceho Ivana K. (1993). Po tom, čo chlapec začal utekať, potkol sa, spadol na brucho a snažil sa vstať, obvinený ho mal najmenej trikrát udrieť sekerou do záhlavia a neprestal, ani keď zostal ležať na zemi. Chlapec utrpel zlomeniny lebečnej kosti klenby a spodiny, početné pomliaždeniny a ťažké poškodenie mozgu. Obvinený ho mal z miesta činu odtiahnuť asi o 30 metrov ďalej, nechal ho pri potoku a skryl sa na povale hospodárskej budovy. Napriek poskytnutiu odbornej lekárskej pomoci Ivan K. 16. decembra zomrel.
TASR informovala hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]