magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

HARMÓNIA BYTIA: Výstava fotografií autorov z Miškolca.
@ Kultúra -> Výstavy      Jun 02 2008 - 12:02 GMT

Krajské osvetové stredisko v Košiciach v spolupráci s Domom mládeže a voľného času v Miškolci pripravili opäť jednu zo zaujímavých výstav.Pod názvom Harmónia bytia si budú môcť milovníci umeleckej fotografie pozrieť výstavu fotografov z Miškolca Réky Gáspárovej a a Zsolta Hodossyho. Vernisáž výstavy sa uskutoční dňa 4. júna o 16.30 v priestoroch Galérie KOS na Strojárskej 3 v Košiciach.

Hodossy Zsolt si osvojil základy umeleckej fotografie ešte počas vysokoškolského štúdia, kedy začal s fotografovaním. Po skončení vysokej školy, počas 6-ročného pobytu v Kanade si osvojil popri tradičných fotografických postupoch aj všetky fortiele a prostriedky modernej digitálnej fototechniky a odvtedy sa venuje len fotografickej tvorbe, čo malo inšpiratívny vplyv aj pre jeho životnú partnerku Réku, ktorá sa v posledných rokoch taktiež začala venovať tvorivej fotografii. Táto mnohoročná systematická práca a skúsenosti priniesli svoje ovocie, veď bez ich vzájomnej podpory a vytrvalosti by nemohla vzniknúť ani táto výstava.
Svojej súčasnej výstave dali názov "Harmónia bytia", čo je spoločným dielom muža a ženy, ide o stretnutie dvoch ľudí v ich súkromnej životnej harmónii, ktorá má svoje pokračovanie a vlieva sa vzájomne v ich umelecky inšpirovaných fotografiách. Pomáhajúc si a podporujúc sa navzájom, vytvárajú svoju Harmóniu Bytia, v ktorej vznikajú ich umelecké diela.
Tak ako vonkajší vzhľad, aj vnútorná výpoveď týchto obrazov je zreteľná a rovnocenná. Na každej snímke je možné identifikovať tak formu, ako aj obsah. Ich snímky vznikli využívaním prostriedkov modernej fototechniky. Dnešné digitálne prostriedky modernej fotografie dokázali skåbiť s klasickými metódami tak, že sa navzájom dopåňajú. Je to zliatina modernej fotografickej techniky s tradičnými metódami predstavivosti a inšpirácie, čo je sviatkom pre každého vnímavého človeka.
Mená Réka Gáspár a Zsolt Hodossy sú dobre známe v maďarskom fotografickom živote. Zúčastnili sa mnohých domácich aj zahraničných súťaží so svojimi fotografiami a získali rad ocenení. Na základe doterajších výsledkov si obaja vytýčili za cieľ získať toho roku najvyššie ocenenie MAFOSz - Maďarského Zväzu Tvorivých Fotoskupín, titul Diplomant MAFOSzu.
Cieľom tejto výstavy je dosiahnuť, aby sa každý divák zamyslel nad tým, čo vidí, aby tie obrazy potešili nielen oči, ale aj dušu diváka.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]