magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Expedagógovia Stavebnej fakulty si na rozhodnutie súdu musia počkať
@ Aktuálne -> Školstvo      Jun 12 2008 - 14:06 GMT
(TASR) - Okresný súd Košice I dnes vytýčil v poradí piaty termín na pojednávanie vo veci neplatnosti ukončenia pracovného pomeru vysokoškolských pedagógov Stavebnej fakulty (SF) Technickej univerzity v Košiciach. Dôvodom odročenia pojednávania na 10. júla bola výmena právnej zástupkyne SF, ku ktorej došlo len dva dni pred dnešným pojednávaním.

Žaloby na SF podalo 20 jej bývalých pedagógov, ktorí dostali vlani výpoveď po tom, keď sa v rámci reorganizačných zmien odmietli zúčastniť na opätovnom výberovom konaní. Takého výberové konanie bolo podľa pedagógov neopodstatnené, keďže už predtým mnohí z nich prešli výberovým konaním na svoju pracovnú pozíciu a získali v roku 2006 pracovnú zmluvu platnú do roku 2009. SF im v rámci reorganizácie ponúkla všetky voľné miesta na TU, medzi ktorými figurovali aj pozície upratovača. Expedagógovia nereflektovali ani na ponuku pracovať na čiastočný úväzok na dobu určitú.

Podľa právneho zástupcu pedagógov vedenie fakulty pri výpovediach porušilo vysokoškolský zákon a Zákonník práce v obsahovej i formálnej stránke ukončenia pracovného pomeru, najmä zmluvný princíp v zamestnaneckom práve.
Väčšina z učiteľov, čo dostali výpoveď, si už našla zamestnanie na iných vysokých školách alebo podniká, ale sú medzi nimi aj nezamestnaní.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]