magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

AMFO 2008
@ Kultúra -> Výstavy      Jun 16 2008 - 18:35 GMT
Krajská súťaž a výstava amatérskej fotografie AMFO si získala počas dlhých rokov svojej existencie svojich priaznivcov. Vo výstavnej sieni Rotunda na Zbrojničnej ulici 6 v Košiciach si budú môcť od 20. júna milovníci umeleckej fotografie vychutnať pestrú nádielku zaujímavých fotografií. Vystavovať bude 88 autorov z celého Košického samosprávneho kraja. Päťčlenná odborná porota mala aj toho roku ťažkú úlohu. Do súťaže bolo zaslaných 366 fotografií , z čoho na výstavu vybrala 170. Autori tých najlepších budú ocenení na vernisáži výstavy.

Potešujúce je, že počet fotografov, ktorí sa do súťaže AMFO zapája prostredníctvom regionálnych osvetových zariadení sa zvyšuje a taktiež rastie aj kvalita zasielaných fotografií. Tak ako po minulé roky aj teraz bolo najviac autorov zastúpených v skupine A – amatéri nad 21 rokov. Táto veková kategória zároveň patrí medzi najsilnejšie, čo do kvality zaslaných prác. V skupine B – juniori do 16 rokov a od 16 do 21 rokov sa objavili aj nové talenty, ktoré sa do súťaže zapojili prvýkrát.

Tematické zameranie fotografií je rôznorodé, objavujú sa osvedčené námety krajiny, architektúry, menej je zastúpený portrét, akt a reportážna fotografia zachytávajúca každodenný život človeka.

Krajské osvetové stredisko v Košiciach, ktoré výstavu AMFO 2008 pripravilo v spolupráci so Školou úžitkového výtvarníctva všetkých srdečne pozýva na jej otvorenie dňa 20.júna o 16.00 hod.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]