magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Kvalifikovaní Rómovia nachádzajú prácu v spoločnosti U.S.Steel
@ Aktuálne -> Rôzne      Jun 25 2008 - 08:54 GMT
TASR) - Ïalší Rómovia, ktorí pracujú formou personálneho lízingu v košickej hutníckej spoločnosti U.S. Steel, si zvýšili kvalifikáciu v kurzoch rezanie plameňom a operátor pásových dopravníkov. Rozšírené odborné znalosti a zručnosti umožnili najlepším z nich získať dnes pracovnú zmluvu v dcérskej spoločnosti Reliningserv, ktorá sa špecializuje na dodávky, opravy a údržbu žiaruvzdorných výmuroviek v hutníctve, energetike, v drevárskom, chemickom a strojárskom priemysle.

"Vzdelávanie a odborné kurzy nám umožňujú spomedzi účastníkov projektu vybrať tých, ktorí majú schopnosť a ochotu zvýšiť si kvalifikáciu. Počítame s nimi na náročnejších pozíciách pri obsluhe technologických zariadení," uviedol pri odovzdávaní certifikátov a podpise zmlúv prezident U.S. Steel George Babcoke.

Špeciálny projekt poskytovania práce pre Rómov spustila hutnícka firma v roku 2002 v spolupráci s obcou Veľká Ida. Postupne boli do projektu zaradení i Rómovia z mestských častí Šaca a Lunik IX. V posledných rokoch tak vo firme pracuje v rámci programu Rovnosť príležitostí – práca pre Rómov približne 150 dovtedy dlhodobo nezamestnaných Rómov. Osemnásť z nich odvtedy nastúpilo do interného pracovného pomeru, a to okrem tých, ktorí sú dlhoročnými zamestnancami na základe splnenia kvalifikačných kritérií a požiadaviek výberového procesu.

V U.S. Steel Košice budú pokračovať v špeciálnom projekte zamestnávania Rómov a o svoje skúsenosti sa radi podelia s novými partnermi a firmami, ktoré majú takisto záujem Rómov zamestnať, dodal Babcoke.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]