magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Medzibodrožské impresie
@ Kultúra -> Výstavy      Jun 27 2008 - 08:53 GMT

Krajské osvetové stredisko v Košiciach pozýva milovníkov výtvarného umenia na otvorenie výstavy Medzibodrožské impresie, na ktorej predstaví výber z tvorby členov Združenia tvorivých umelcov Medzibodrožia a Použia TICCE.

Vernisáž výstavy sa uskutoční 2. júna 2008 o 16.30 v Galérii KOS, Strojárska 3, Košice

V stredu 2. júla 2008 sa v Galérii KOS predstavia svojou tvorbou členovia Združenia tvorivých umelcov Medzibodrožia a Použia TICCE z Kráľovského Chlmca. Združenie TICCE vzniklo v roku 1979 pôvodne ako Klub výtvarníkov amatérov Medzibodrožia a Použia ( od r. 2001 občianske združenie). Pod vedením predsedu László Csótóa a zakladajúcich členov sa klub snažil dostať do povedomia verejnosti v regióne rôznymi aktivitami . Okrem spoločných a autorských výstav to boli podujatia, kde členovia klubu predstavili svoju tvorbu v kombinácii s hovoreným slovom a hudbou. Boli to podujatia najmä v Kráľovskom Chlmci, Veľkých Kapušanoch, Čiernej nad Tisou a Strede nad Bodrogom. Neskôr začali s organizáciou regionálnych a medzinárodných plenérov pre výtvarníkov . Mnohí účastníci týchto podujatí sa postupne stali členmi združenia. Tým združenie TICCE získalo nadregionálny a medzinárodný charakter a svoju tvorbu prezentovalo v Budapešti Szentendre, Kisvárde, Sárospataku, Trebišove a v poslednej dobe sa pravidelne predstavuje na jesenných výstavách v Slovenskom technickom múzeu v Košiciach. V roku 2003 Mestské kultúrne stredisko v Kráľovskom Chlmci ponúklo združeniu výstavné priestory, od toho času sa datuje vznik prvej Galérie Medzibodrožia, do depozitu ktorej prispel svojimi dielami každý člen. Združenie TICCE organizuje vo svojej galérii a v bývalej synagóge v Pribeniku ročne 20 – 25 výstav na ktorých predstavuje tvorbu svojich členov a hostí z domova i zahraničia. V súčasnosti je predsedom združenia Alexander Rinkács, podpredsedom a organizačným pracovníkom Ing. Ivan Ivanega.

Krajské osvetové stredisko v Košiciach pozýva milovníkov výtvarného umenia na otvorenie výstavy Medzibodrožské impresie, na ktorej predstaví výber z tvorby členov Združenia tvorivých umelcov Medzibodrožia a Použia TICCE.

Sprístupnenie výstavy : počas pracovných dní od 10.00 – 16.00 do 18. júna 2008.

Vystavujúci autori :

Menyhért Tiszai Nagy (Malý Horeš), Laszló Csótó (Kráľovský Chlmec), György Ferencz (Veľké Kapušany), Zoltán ENZOE Nagy (Malé Trakany), Pavol COLOS Kovács (Kráľovský Chlmec), Mikuláš Baňacký (Čierna nad Tisou), Alexander Rinkács (Veľký Horeš), Vladimír Seman, Jozef Balog (Novosad), Dušan Baláž, Pavol Kvoriak, Ladislav Demko, Ladislav Staňo (Košice), Zoltán Majoros (Strážne), Attila Köbli (Máriapócs – HU), Erika Juhász (Budapešť – HU), András Pócsai (Kluž – RO), Mikuláš Kerečanin ( UA)   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]