magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Najznámejší slovenský historik Pavel Dvoøák celý víkend v Košiciach
@ Kultúra -> Podujatia      Jun 27 2008 - 08:23 GMT
Pavel Dvoøák (nedávno ocenený prezidentskou cenou), ktorý popularizuje prostredníctvom filmov a kníh slovenské dejiny, bude tento víkend v Košiciach na pozvanie Potuliek mestom Košice. Hosť sa bude venovať všetkým, ktorí prídu na ľubovoľný z 12 turnusov Potuliek počas tohto víkendu.

O klasickú potulku, tentoraz po Alžbetinej ulici a na rovnomennú tému (Tajomstvá Alžbetinej ulice) sa postarajú ako každý mesiac traja sprievodcovia: Milan Kolcun, Zoltán Balassa a Betka Czimová. Od nich sa návštevníci dozvedia, kde boli Žabie kúpele, kadiaľ sa prešiel cisár Jozef II. a kde bývali a bývajú celebrity, kde zastavovali poštové dostavníky, či kde žil košický jasnovidec.

Táto prehliadka po krátkej trase, ktorá povedie druhú najdôležitejšiu ulicu Košíc sa skončí v historickej neorenesančnej sieni.Tam bude možnosť debaty s P. Dvoøákom, ako aj zakúpenia jeho kníh či autogramiády.

Začiatky potuliek s Milanom Kolcunom sú v sobotu (28. júna) o 10:00, 11:30, 13:30, 15:00 a 16:30 a v nedeľu (29. júna) o 14:00, 15:30 a 17:00.

Zoltán Balassa sprevádza v sobotu o 10:30 po slovensky a o 14:00 po maďarsky, Betka Czimová v nedeľu o 14:30 po slovensky a 16:00 po maďarsky. Začiatok každej potulky je pred Vedeckou knižnicou (Hlavná 10). Info a predpredaj (35 Sk): Mestské informačné centrum v OD Dargov, TESCO a na autobusovej stanici, tel.: 16 186, www.potulka.sk. Lístky sa dajú kúpiť aj na začiatku potulky pred Vedeckou knižnicou (Hlavná 10) .
  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]