magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Búrka v kraji poškodila domy, zaplavila pivnice, skomplikovala dopravu
@ Aktuálne -> Rôzne      Jun 27 2008 - 12:32 GMT
(TASR) - Celkovo 18 výjazdov s 11 kusmi techniky absolvovalo takmer 40 hasičov počas búrky, ktorá zasiahla vo štvrtok 26. júna večer a v noci nadnes Košický kraj, najmä Košice, okolie mesta a okres Trebišov, kde poškodila domy, zaplavila pivnice a skomplikovala dopravu.

Na Zemplíne poskytovali technickú pomoc v obciach Slovenské Nové Mesto a Borša, kde strhlo strechy dvoch rodinných domov. V Borši a vo Viničkách odčerpávali vodu z pivníc a dvojgaráže rodinného domu. Živel skomplikoval aj dopravu a zo štátnych ciest a miestnych komunikácií museli odstrániť spadnuté stromy.

Pivnice rodinných domov zaplavila voda po výdatných dažďoch s ľadovcom a stromy popadali na cesty aj v okrese Košice - okolie. Hasiči tam zasahovali päťkrát, najmä v obciach Čaňa, Nižná Myšľa a Valaliky.

Osem výjazdov mali hasiči aj v Košiciach. Opäť išlo o čerpanie vody z pivníc a objektov, odstraňovanie stromov z ciest a v jednom prípade vyslobodzovali vozidlo spod železničného podjazdu zaplaveného vodou.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]