magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

V.O.D.S. spracuje tento rok v Kechneci 18.000 ton starých pneumatík
@ Aktuálne -> Rôzne      Jul 08 2008 - 17:12 GMT
(TASR) - Približne 18.000 ton opotrebovaných pneumatík spracuje v tomto roku V.O.D.S, a. s., Košice vo svojom závode v Priemyselnom parku (PP) Kechnec. Na ďalšie zhodnotenie vo vlastných produktoch, ale aj pre odberateľov v zahraničí vyrobia viac ako 10.000 ton rôznych frakcií gumového granulátu.

V máji začala V.O.D.S. už tretí rok pôsobenia v Kechneci. "Za ten čas sa nám podarilo stabilizovať výrobu gumového granulátu, čo je corebiznis závodu," uviedol pre TASR obchodný riaditeľ Divízie Pneumatiky a guma Peter Švigár.

Spoločnosť, ako ďalej informoval, má odberateľov v okolitých krajinách v Európe a vie pružne reagovať na dopyt po rôznych frakciách granulátu, ktoré odberatelia požadujú. Zároveň paralelne funguje aj výroba produktov hlavne pre voľný čas na báze gumových granulátov, ako sú rôzne typy rohoží pre detské ihriská. Úspešne sa rozbehla divízia multifunkčných ihrísk. "Robíme liate povrchy a pokračuje naša spolupráca s VÚIS Cesty a Slovnaftom pri využití gumového granulátu v asfaltových zmesiach, čo smeruje k ďalšiemu posilňovaniu finalizácie výroby," povedal Švigár.

Pri spracovaní starých pneumatík vytvorila Divízia Pneumatiky a guma V.O.D.S. v Kechneci a vo svojom menšom závode v Beluši pri Púchove spolu 80 pracovných miest.

Vlani zaznamenala V.O.D.S. pozitívne zmeny. Od apríla 2007 spoločnosť kapitálovo posilnil vstup významného zahraničného partnera – skupinou AVE, ktorá je 100-% dcérskou spoločnosťou infraštruktúrneho koncernu Energie AG Oberösterreich. Skupina AVE je jednou z vedúcich poskytovateľov služieb v oblasti odpadového hospodárstva v celej strednej a východnej Európe. Spojením so silným strategickým partnerom pokračuje spoločnosť V.O.D.S., a. s. v rozvoji svojich činností a napåňaní svojich cieľov ako člen skupiny AVE, dodal Švigár.

Spoločnosť V.O.D.S. vznikla v roku 1990. Zákazníkom na Slovensku a v zahraničí poskytuje komplexné služby v oblasti nakladania s odpadmi – prepravu, zber, úpravu, zhodnocovanie, spracovanie a zneškodňovanie ostatných a nebezpečných odpadov, poradenstvo v oblasti životného prostredia a sanáciu starých environmentálnych záťaží.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]