magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Koncert afterPhurikane v Kasárňach a na Pohode
@ Kultúra -> Podujatia      Jul 10 2008 - 10:22 GMT
Dňa 15. júla o 20.00 hod. zaznejú v košických Kasárňach starodávne rómske piesne v novom spracovaní, ako aj celkom nové skladby inšpirované rómskou hudbou.

Vystúpia na ňom violončelista Jozef Lupták, akordeonista Boris Lenko, africký perkusionista Thierry Ebam, skladateľ scénickej hudby Juraj Dobrakov, aby sprevádzali muzikantov z rómskych osád: Marcelku a Jozefa Dreveňákovcov z Bardejova, Irenku Pokutovú a Bélu Pokutu zo Žehry a napokon Martinku Ïuďovú a Ferka Ïuďa zo Soli.

Skladby afterPhurikane vznikali na workshopoch projektu Sútok vo vzájomnom dialógu rómskych a nerómskych hudobníkov.
AfterPhurikane si budete môcť čoskoro na to vypočuť aj na Festivale Bažant Pohoda 2008. V piatok 18. júla o 21:00 vystúpia hudobníci v rovnakom zložení a s rovnakým nasadením v stane Garnier Magic Mirrors.

Koncerty organizuje občianske združenie Žudro, ktoré sa už 6. rok venuje etnomuzikologickému výskumu a zberu autentických rómskych piesní.


Projekt podporili Stredoeurópska nadácia (CEF), SLOVNAFT, a.s., člen Skupiny
MOL a Ministerstvo kultúry SR.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]