magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

ÚS SR zahltilo takmer 5000 sťažností od spoločnosti Lawyer Partners
@ Aktuálne -> Rôzne      Jul 16 2008 - 13:55 GMT
TASR) - Ústavnému súdu (ÚS) SR v Košiciach doručili v utorok 15. júla ďalšie podania akciovej spoločnosti Lawyer Partners (LP). "Odhadom je ich okolo 4700. Presné číslo, ako aj to, proti komu smerujú a čoho sa v nich sťažovateľ domáha, bude známe až po ich zaevidovaní v registri," uviedol hovorca ÚS Jozef Skybjak.

Podľa informácií TASR spoločnosť LP pred ÚS aj v týchto sťažnostiach zastupuje advokát Jaroslav Fridrich. K predmetu sťažnosti sa nechcel vyjadriť. Informácie má podľa jeho slov podávať ÚS a samotná spoločnosť.

Enormný počet sťažností zahltil ÚS po prvý raz vo februári tohto roku. V priebehu šiestich dní doručili na podateľňu ÚS 14.595 sťažností spoločnosti LP, ktorá sa sťažovala na nečinnosť okresných súdov pri nezaevidovaní sťažnosti formou elektronického dokumentu podpísaného elektronickým podpisom.

ÚS už vo veci spoločnosti LP rozhodol v decembri 2007. Podľa nálezu ÚS Okresný súd v Čadci porušil ústavné právo sťažovateľa, keď nezaregistroval ich sťažnosť podpísanú elektronickým podpisom a v tejto veci nekonal.

Spoločnosť LP mala v minulosti na starosti vymáhanie dlhov od neplatičov koncesionárskych poplatkov za rozhlasové vysielanie. Sťažnosti smerujú proti všeobecným súdom, ktoré neriešili žaloby spoločnosti Lawyer Partners voči neplatiacim koncesionárom. Doručené sťažnosti namietajú porušenie práva na prerokovanie veci bez zbytočných prieťahov. Spoločnosť podala v roku 2006 vyše 70.000 žalôb na neplatičov.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]