magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Košice odovzdali projekt kandidatúry na titul Európske hlavné mesto kultúry 2013
@ Kultúra -> Podujatia      Jul 22 2008 - 10:56 GMT
(Tlačová správa) Košický projektový tím odovzdal 10. júla na Ministerstve kultúry SR projekt kandidatúry na titul Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) 2013. Projekt má podobu 232 stranovej brožúry s moderným layoutom a grafikou v netradičnom štvorcovom formáte, ktorý korešponduje s logom kandidatúry.

„Podľa odporúčaní hodnotiacej komisie z prvého kola sme sa v tomto projekte snažili precíznejšie stanoviť priority investičných a programových projektov. Sústredili sme sa na investície do kasární, Spotov - výmenníkových staníc, uličky remesiel a bane Bankov. Z investičných projektov vypadol amfiteáter. Ten by mal v Košiciach zastúpiť nový futbalový štadión, ktorý bude plniť okrem iného aj funkciu javiska pod holým nebom. Pribudol projekt štyroch parkov: Mestský park, park na Moyzesovej ulici, park za sladovňou a Modrý park v rekreačnej lokalite Anička zameraný na propagáciu vodnej kultúry,“ povedal o projekte vedúci projektového tímu Košíc Marek Kolárčik.

Zaujímavosťou brožúry je vypracovanie „neexistujúcej“ otázky, s ktorou sa Košičania vysporiadali po svojom. „Zostavovatelia dotazníka, ktorý musí vyplniť každý účastník súťaže, akosi pozabudli na otázku číslo 6. My sme ju doplnili a v odpovedi sme vsadili na spoluprácu s Prešovom ako na jednu z kľúčových vecí nášho projektu,“ spresnil šéf projektového tímu.

Projekt sa stal aj jedným z podporných pilierov Plánu hospodárskeho a sociálneho rozvoja mesta Košice, ktorý je v týchto dňoch v procese prípravy. „Tento projekt veľmi napomohol, aby sa zadefinovala kultúra ako jeden z hlavných pilierov rozvoja mesta,“ dodal Kolárčik.

Brožúra vyšla v náklade 90 kusov v slovenskej a anglickej jazykovej mutácii. Projektový tím pracuje aj na francúzskom vydaní, ktoré by malo slúžiť najmä na budovanie kultúrnej spolupráce s francúzskymi kandidátmi na titul EHMK 2013. „Dvadsať slovenských a dvadsať anglických brožúr sme odovzdali na Ministerstve kultúry SR,“ uviedol Kolárčik, ktorý uvažuje o sprístupnením projektovej brožúry verejnosti, ale až po ukončení druhého kola súťaže, ktoré vyvrcholí 9.septembra v Bratislave.

Zuzana Lehotská   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]