magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Vodné toky na východe Slovenska majú stúpajúcu tendenciu
@ Aktuálne -> Rôzne      Jul 23 2008 - 11:58 GMT
TASR) - Výdatnejšia zrážková činnosť, ktorá zasiahla územie východného Slovenska v uplynulých dňoch, ovplyvnila hladiny tamojších vodných tokov.

Výraznejší vzostup hladín zaznamenali vodohospodári na horných tokoch v povodí Ondavy, Laborca, Tople a Torysy. "Prvé stupne povodňovej aktivity sme vyhlásili v Stropkove na Ondave, kde v noci za šesť hodín stúpla hladina vodného toku o 140 centimetrov," uviedol dnes pre TASR vedúci odboru správy vodných tokov košického závodu Slovenského vodohospodárskeho podniku Dušan Mydla. Dodal, že prvé stupne PA platia aj na Hornáde v Kysaku, Šipskej vode pri Bardejove, na Roňave pri Slovenskom Novom meste.

Stúpajúcu tendenciu majú aj vodné toky Uh, Latorica a Tisa. Ak sa zrážková činnosť presunie aj na Ukrajinu, očakávajú vodohospodári ďalšie stúpanie hladín aj na týchto tokoch.

"V prípade, že bude súčasný ráz počasia pokračovať v nadchádzajúcich dňoch, situácia sa môže výrazne zhoršiť. V súčasnosti však žiadna kritická situácia nenastala," doplnil Mydla. Dodal, že pôdne podložie je už napité vodou a nestačí vsakovať prívaly dažďa. V najbližšom čase budú stúpať stredné toky uvedených riek a v nadchádzajúcich dňoch sa stúpanie hladín presunie aj na ich dolné časti.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]