magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Začal sa tábor pre mimoriadne nadané deti v umeleckej oblasti
@ Aktuálne -> Rôzne      Aug 12 2008 - 08:39 GMT

(TASR) - Nový európsky pozdrav "Čausíačeščprivitahoj", teda "čau-szia-češč-privit-ahoj" vznikol v rekreačnom areáli Zlatník pri Košiciach, kde sa zišli účastníci IV. medzinárodného tábora pre mimoriadne nadané deti v umeleckej oblasti. Oddnes po celý týždeň tam bude 20 talentovaných detí z Poľska, Česka, Maďarska, Ukrajiny a Slovenska pracovať v umeleckých tvorivých dielňach, ktorých vyvrcholením bude spoločné predstavenie v sobotu 16. augusta o 20:00 hod. v rekreačnom areáli Zlatník.

Tábor už po štvrtý rok organizuje Soroptimist klub Košice, ktorý je členom medzinárodnej ženskej neziskovej organizácie Soroptimist International (SI). "Prostredníctvom spolupracujúcich SI klubov v ďalších stredoeurópskych štátoch sme opäť pozvali mladých výtvarníkov, ktorí sa okrem scénickej výpravy budú venovať aj maľbe na sklo, ako aj budúcich hercov a trénovaných tanečníkov, ktorí si vyskúšajú cirkusovú akrobaciu. Jedinečným bude aj live detský orchester s aktuálne komponovanou hudbou pre spoločné predstavenie a pre šesť rôznych nástrojov," informovala TASR Katarína Čižmáriková z košického SI klubu.

Okrem workshopov budú deti spoznávať krásy východného Slovenska. "Navštívia Betliar, Rožňavu a Ochtinskú aragonitovú jaskyňu. V rámci Košického kultúrneho leta budeme vo štvrtok spolu s nimi kresliť na chodník pri Dolnej bráne v Košiciach," uviedla časť z nabitého programu Čižmáriková.

Projekt pravidelne podporuje Medzinárodný vyšehradský fond; tohto roku naň prispeli okrem iných aj Nadácia Pro Cassovia a mestské časti Košice-Staré Mesto a Košice-Západ.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]