magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

UPJŠ musela odmietnuť ubytovanie 750 študentom
@ Aktuálne -> Školstvo      Aug 12 2008 - 17:29 GMT

(TASR) - Na internáty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) v Košiciach sa v nasledujúcom akademickom roku nedostalo 750 študentov, ktorí si budú musieť hľadať alternatívne formy ubytovania.

"Z celkovo 2900 podaných žiadostí sme museli odmietnuť 750. Pre študentov a doktorandov poskytujeme ubytovanie v dvoj- a trojlôžkových izbách. Na Medickej ulici s kapacitou 1405 lôžok a na Popradskej č. 66 so 155 lôžkami," informoval TASR Maroš Sabo, riaditeľ Študentských domovov a jedální (ŠDaJ) UPJŠ, ktoré rovnako ako inde trápi otázka kapacity.

"Počet lôžok nepostačuje pokryť záujem študentov. Pre študentov preto zabezpečujeme ubytovanie aj od externých poskytovateľov v počte 650 lôžok a taktiež pripravujeme rozšírenie kapacity o 220 lôžok na novom internáte," dodal Sabo.

Na Medickej je cena ubytovania počas akademického roka pre študentov 1100 Sk (37 eur)/mesiac na trojposteľovej izbe a 1200 Sk (40 eur)/mesiac na dvojposteľovej izbe.

Na Popradskej č. 66 je cena ubytovania o trochu vyššia. Trojposteľová izba vyjde študenta na 1300 Sk (43 eur)/mesiac a za komfortnejšiu dvojposteľovú mesačne zaplatí 1400 Sk (46 eur)   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]