magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Účastníci Metal Inspirations 2008 vytvoria model pútača pre mesto
@ Kultúra -> Výtvarné umenie      Aug 20 2008 - 13:38 GMT
(TASR) - Dvadsaťtri umelcov, študentov a pedagógov zo šiestich vysokých škôl zo Slovenska, Českej republiky, Maďarska, Nemecka a Veľkej Británie dnes začína prehliadkou košických oceliarní medzinárodnú tvorivú dielňu Metal Inspirations 2008.

"Úlohou dizajnérov tento rok bude vytvoriť kovový model pútača pre mesto Košice s podtitulom Vitajte v Košiciach, ako i malý kovový objekt, symbolizujúci snahu o zachovanie bezpečného a zdravého prostredia," informoval TASR Ján Bača, hovorca U. S. Steel Košice. Mladí umelci budú pracovať v dielňach SOU hutníckeho v Šaci pod vedením svojich učiteľov a majstrov odborného výcviku.

Vernisáž vytvorených diel sa uskutoční 28. augusta o 17.00 h v Slovenskom technickom múzeu na Hlavnej 88 v Košiciach a výstava potrvá do 5. októbra. Vybrané diela budú môcť vidieť i návštevníci medzinárodného strojárskeho veľtrhu v Brne v expozícii tejto oceliarskej spoločnosti.

V spolupráci s hutníckou firmou a Stredným odborným učilišťom hutníckym tvorivú dielňu organizuje Katedra dizajnu Fakulty umení Technickej univerzity v Košiciach už siedmy raz.

Projekt partnerstva medzi priemyselnou firmou a vzdelávacími inštitúciami zároveň podporuje kandidatúru mesta Košice na Európske hlavné mesto kultúry 2013.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]