magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Štátne divadlo dá pred novou sezónou odstrániť žuvačky na sedadlách
@ Kultúra -> Divadlo      Aug 21 2008 - 16:32 GMT

TASR) - Prilepené žuvačky na sedadlách a kobercoch Štátneho divadla (ŠD) v Košiciach sa stanú minulosťou. S odstránením nekultúrneho prejavu pomôže divadlu firma zo Senice.

"Za dva dni, 7. a 8. septembra by mala v hľadisku vykonať håbkové čistenie všetkých čalúnení, kobercov a mäkkých stenových krytín. Firma chce na to použiť švajčiarsky prípravok na čistenie žuvačiek, ktoré sú zašľapané do kobercov," informoval TASR Jozef Juhász zo ŠD, ktorý za prilepenými žuvačkami vidí najmä detských návštevníkov, ale ani dospelí nie sú výnimkou. "Najhoršie sú na tom šatne. V minulom roku sme to riešili zvýšeným počtom smetných košov, ale nepomohlo to. Dúfam, že chemikália pomôže. Budeme to robiť pravidelne," uviedol Juhász.

ŠD svoje brány oficiálne otvorí krátko po vyčistení 9. septembra. Za vyčistenie čalúnení zaplatí do 30.000 Sk (996 eur). Podľa Juhása divadlo uvažovalo aj o preventívnych opatreniach, no nie všetky sú použiteľné. "Príde mi to pod úroveň divadla zapnúť amplióny a upozorniť ľudí pred predstavením, aby nezahadzovali žuvačky. Radšej sme k tomu nepristúpili. Či sa situácia zlepší, neviem," dodal Juhász.

Žuvačku si môžu návštevníci divadla kúpiť aj počas prestávky v divadelnom bufete. V tom Juhász problém nevidí, pretože sa tam podľa jeho slov z priestorových dôvodov dostane len malé percento návštevníkov. "V tejto sezóne uvažujeme rozšíriť predaj nápojov aj na jednotlivé poschodia a uľahčiť návštevníkom prístup k občerstveniu."   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]