magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Víťazi pesničkovej súťaže KZP budú známi po sobotňajšom koncerte v Jumbe
@ Kultúra -> Podujatia      Sep 18 2008 - 14:34 GMT
(TASR) - Víťazi 24. ročníka pesničkovej súťaže Slovenského rozhlasu Košický zlatý poklad (KZP) budú známi po večernom finálovom koncerte už 20. septembra v košickom Jumbo centre.

Vyhlasovateľom a organizátorom súťaže je Rádio Regina - štúdio Košice, Slovenský rozhlas 2. Ako uviedol pre TASR riaditeľ súťaže Juraj Hidvéghy, prvý ročník KZP sa uskutočnil v roku 1980 a od svojich začiatkov ponúka mladým talentovaným autorom a interpretom produkujúcim pôvodnú, po slovensky spievanú populárnu hudbu, priestor na prezentáciu a propagáciu.

"Všetkým finalistom držíme palce a veríme, že im podujatie pomôže v hudobnej kariére tak ako Beáte Dubasovej, skupine No Name a mnohým ďalším. Som rád, že vďaka KZP bude rozhlasový éter bohatší o 12 nových, po slovensky spievaných skladieb," dodal Hidvéghy.

Do súťaže zaslalo svoje nové skladby 138 autorských tímov z celého Slovenska. Výberová komisia z nich do finálového večera vybrala 12 a na súťaži odznejú v rozhlasovej premiére.

Okrem súťažných skladieb budú súčasťou večera aj vystúpenia hostí. V nesúťažnom bloku sa predstavia Marián Čekovský, Tomáš Okres, skupina Nocadeň, Robo Grigorov a víťaz predchádzajúceho ročníka – skupina Emsof. Moderátorom večera bude Viliam Csontos. Výkony súťažiacich bude hodnotiť odborná porota, v ktorej okrem iných zasadne textár ¼uboš Zeman, líder skupiny No Name Igor Timko, hudobník Marián Čekovský, spevák Robo Grigorov, producent Martin Gašpar a ďalší.

Víťazi KZP si odnesú lukratívne finančné ceny a pre absolútneho víťaza je pripravená mimoriadna cena – videoklip k víťaznej skladbe v hodnote 50.000 Sk (1659,69 eura) a možnosť nahrávania v košickom štúdiu Slovenského rozhlasu.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]